Líderkou Šance sa stala Eva Babitzová, funkciu má aj Novotný

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Eva Babitzová
Členka predsedníctva novej strany Eva Babitzová. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 30. marca (WEBNOVINY) – Predsedníčkou strany Šanca sa stala Eva Babitzová. Za líderku si ju vybralo dočasné predsedníctvo, ktoré po minulotýždňovej registrácii rokovalo v pondelok v Banskej Bystrici.

Šanca bude podľa Babitzovej pod jej vedením najmä priestorom pre ľudí, ktorí chcú a dokážu posunúť Slovensko. „Rokujeme s odborníkmi, pracujeme na viacerých dôležitých témach a najmä naďalej chodíme do regiónov. Nechceme riešiť problémy teoreticky od stola, ale na základe skúseností tých, ktorí ich prekonávajú v každodennom živote,“ povedala v pondelok pre agentúru SITA líderka Šance.

Kľúčové oblasti, ktoré Šanca už rieši v rámci odborných pracovných stolov, sú zjednodušenie podnikania pre živnostníkov a podnikateľov, analýza a návrh opatrení v súdnictve, ale aj modernizácia slovenského školstva či zdravotníctvo.

„Oblastí, v ktorých politici roky riešili problémy len naoko, alebo vôbec, je mnoho. Nebojíme sa ani menej populárnych, a možno o to dôležitejších tém, ako je aj zmena volebného systému,“ dodáva Babitzová.

Podpredsedníčkou Šance sa stala Jarka Lukačovičová a podpredsedami primátor Hriňovej Stanislav Horník a poslanec NR SR Viliam Novotný. V dočasnom predsedníctve, ktoré povedie Šancu až do ustanovujúceho kongresu naplánovaného na jún tohto roku, sú aj Martin Inger, Jozef Mertan, Emil Petrvalský a Daniel Balko. V najbližších týždňoch Šanca plánuje rozbehnúť registráciu členov a ich zapojenie do existujúcich regionálnych tímov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Daniel BalkoEva BabitzováViliam Novotný
Firmy a inštitúcie Šanca