Záchranári zasahovali v Nízkych Tatrách, padali tam stromy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Zranenú ženu odviezli na skútri
Zranenú ženu odviezli na skútri. Foto: SITA/Radoslav Maťaš

BRATISLAVA 31. marca (WEBNOVINY) – Horská záchranná služba v Nízkych Tatrách zasahovala dnes popoludní pri viacerých udalostiach.

O 13:00 požiadala cez tiesňovú linku o pomoc päťčlenná skupina lyžiarov, ktorí pri náhlej zmene počasia, pri silnom nárazovom vetre, snežení a takmer nulovej viditeľnosti uviazli v oblasti Lukovej. V tom istom čase uviazol aj český pár pod Konským Grúňom. Informovalo o tom operačné stredisko Horskej záchrannej služby.

Záchranári z horskej služby požiadali o spoluprácu spoločnosť Tatry mountain resorts a s pomocou snežného pásového vozidla všetkých uviaznutých transportovali do staníc lyžiarskeho strediska Chopok, odkiaľ už pokračovali samostatne.

Následne prišla ďalšia žiadosť o pomoc pre troch poľských lyžiarov z 15-člennej skupiny. V dolnej časti Májovej muldy na nich pre silný nárazový vietor spadol strom. Dvaja muži mali vážne poranenia dolných končatín a žena utrpela poranenie hlavy s podozrením na poranenie chrbtice.

Po zdravotnom ošetrení a zafixovaní ich na kanadských saniach transportovali do strediska Záhradky. Záchrannú akciu pritom komplikoval silný nárazový vietor a padajúce stromy, ktoré neustále ohrozovali členov skupiny a aj horských záchranárov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie HZS Horská záchranná služba