Kiska si Trnkovu nadáciu proti korupcii váži, sľúbil pomoc

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Kiska si Trnkovu nadáciu proti korupcii váži, sľúbil pomoc
Odvolaný generálny manažér strany Za ľudí Roman Krpelan hovorí, že skutočný dôvod jeho odvolania je, aby predsedníčka Za ľudí Veronika Remišová získala väčšinu v straníckom predsedníctve. Zľava: Prezident SR a Andrej Kiska, hovorca prezidenta Roman Krpelan. Foto: archív SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 1. apríla (WEBNOVINY) – Prezident Andrej Kiska sa v stredu stretol so zástupcami Nadácie Zastavme korupciu, ktorú založil spolumajiteľ spoločnosti ESET Miroslav Trnka. „Kedykoľvek bude nadácia cítiť, že prezident sa má ozvať a pomenovať, čo zlyháva z pohľadu skutočného odstraňovania korupcie, tak som sľúbil, že sa určite ozvem,“ povedal prezident Kiska po stretnutí so zástupcami nadácie.

Nadáciu podľa vlastných slov prezident Kiska podporuje a váži si jej aktivitu. „Oceňujem, že úspešní ľudia sa rozhodli nenechať svoj úspech pre seba, ale vrátiť ho aj spoločnosti a pomôcť jej,“ vravel Kiska novinárom. Od nadácie dostal podnety k legislatíve. Išlo o diskusiu o pripomienkach nadácie k zákonu o schránkových firmách.

„Snažíme sa pôsobiť vo viacerých oblastiach, ale legislatíva je tá, ktorá zasahuje výrazne do boja proti korupcii,“ zdôraznil Trnka. Podľa predsedu nadácie Trnku je dobré, že sa vrcholný predstaviteľ štátu zaujíma o boj proti korupcii. „Aj keď v rámci svojich právomocí nemá možnosť to hneď zmeniť, ale v každom prípade môže svojou autoritou pomôcť boju,“ dodal.

Nadáciu Zastavme korupciu

založil spolumajiteľ spoločnosti ESET Miroslav Trnka a podnikateľ v reklame Michal Bláha. Jej hlavným cieľom je podporovať a vytvárať ochranu pre oznamovateľov korupcie pri nakladaní s verejnými financiami na Slovensku.

Medzi ďalšie aktivity patrí aj podpora efektívnej protikorupčnej legislatívy či osvetová činnosť. Ako v stredu uviedol spolupracovník nadácie Marián Leško, podporujú napríklad projekt Biele vrany. Nositelia tohto ocenenia majú podľa Leška často existenčné problémy. „Viacerým z nich nadácia viac-menej neoficiálne pomáha,“ poznamenal.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej KiskaMarián Leško