Fischer priznal úplatok, uzavrel dohodu o vine a treste

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viliam Fischer
Doktor Viliam Fischer Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 1. apríla (WEBNOVINY) – Známy lekár Viliam Fisher, obvinený z prijímania úplatku, uzatvoril v stredu s prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry dohodu o vine a treste. Informovala o tom hovorkyňa úradu Jana Tökölyová.

„K podrobnostiam dohody – výške trestu a súvisiacim výrokom, ktoré budú predmetom schvaľovania dohody o vine a treste na Špecializovanom trestnom súde, sa v súčasnosti nebudeme vyjadrovať,“ zdôraznila.

Hovorkyňa pripomenula, že k dohode o vine a treste môže dôjsť iba vtedy, ak sa obvinený k spáchanie skutku prizná, uzná svoju vinu a dôkazy nasvedčujú pravdivosti jeho tvrdenia, príjme dohodnutý trest a ochranné opatrenie. Dohoda teraz bude predložená súdu s návrhom na schválenie.

Ak súd dohodu schváli, vydá na verejnom zasadnutí rozsudok, proti ktorému nebude možné podať odvolanie. Ak dohodu odmietne, súd vytýči termín konania hlavného pojednávania. Priznanie obvineného v konaní o vine a treste nemožno na hlavnom pojednávaní použiť ako dôkaz, vysvetlila hovorkyňa.

Polícia kardiológa Fishera obvinila z korupcie na začiatku februára. V súvislosti s poskytnutím zdravotnej starostlivosti prijal podľa polície úplatok 3000 eur. Trestné oznámenie podala rodina pacientky, ktorú lekár operoval. Po smrti pacientky údajne rodina pýtala peniaze späť. Rodinu polícia obvinila z trestného činu podplácania.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Viliam Fischer