Fico si robí z ľudí prvý apríl celý rok, myslí si Matovič

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Sulik matovic
Zľava Richard Sulík (SaS) a Igor Matovič (OĽaNO). Foto: archívne, SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 1. apríla (WEBNOVINY) – Premiér Robert Fico si podľa lídra hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igora Matoviča robí z ľudí 1. apríl počas celého roka.

„Preto mu dnes na úrad vlády primontovali tabuľu s krutou realitou. Fico rozdáva vlaky zadarmo, ale nikdy nepovie, kto to zaplatí. Nikdy nepovedal, čo kto zaplatí a kto bude úroky splácať. Je to nebezpečná politika. Chceme ľuďom otvárať oči a upozorniť na krutú realitu,“ povedal Matovič novinárom.

Predseda NOVA Daniel Lipšic doplnil, že niekedy ľuďom pomôže, ak si nemôže vybrať. „Ale ak si môže vybrať, vždy pomôže oligarchom – Širokému, Paškovi. Ľuďom dáva drobné, veľké kšefty dáva oligarchom,“ vyhlásil.

Tri roky vlády boli podľa predsedu strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richarda Sulíka premárnené roky. „Systematicky sa zhoršuje podnikateľské prostredie. Sme svedkami rozdávania almužien v podobe vlakov zadarmo,“ uviedol.

Opoziční politici dnes urobili odpočet troch rokov vlády. Na bránu úradu vlády primontovali tabuľu s opatreniami vlády, ktoré zhoršili životnú úroveň ľudí. Podľa nich patrí medzi ne likvidácia druhého piliera. Upozornili na najdrahšiu elektrinu pre firmy. Fico spravil podľa trojice politikov všetko pre to, aby zamietol pod koberec vyšetrovanie kauzy Gorila.

Slovenský plynárenský priemysel označili ako jednu z najväčších krádeží. Štát totiž prevzal budúce dlhy, aby súkromníci mali väčšie zisky. Upozornili tiež na tunelovanie Slovenska cez schránkové firmy a tunelovanie zdravotníctva na úkor pacientov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Daniel LipšicIgor MatovičRichard SulíkRobert Fico
Firmy a inštitúcie Vláda SR