Odvolaný riaditeľ štátnych lesov má funkciu na ministerstve

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Lesy SR
Foto: Ilustračné, SITA/Dušan Hein

BRATISLAVA 2. apríla (WEBNOVINY) – Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Ľubomír Jahnátek k 31. marcu tohto roka odvolal doterajšieho generálneho riaditeľa štátneho podniku Lesy SR Ctibora Határa.

Simon vyčíta Jahnátkovi biznis

Od 1. apríla je odvolaný Határ poverený výkonom funkcie generálneho riaditeľa sekcie lesného hospodárstva a spracovania dreva rezortu pôdohospodárstva. Spomínaná personálna zmena podľa podpredsedu strany Most-Híd Zsolta Simona potvrdzuje, že ministrovi Jahnátkovi nezáleží na dobrom hospodárení, ale ide mu len o biznis.

„Pán Határ ako generálny riaditeľ Lesov SR je zodpovedný za kauzy ohľadne obchodovania s drevom, ktoré sa týkali už skrachovanej akciovej spoločnosti Smrečina Hofatex či firmy Sima SH, ktorá ostala štátnemu podniku Lesy SR dlžná za dodané drevo,“ vyhlásil Simon.

Bývalý šéf štátneho podniku má podľa neho svoj podiel aj v spornom tendri na prepravu dreva či v biznise s pozemkami. „Pán minister mu však napriek tomu zveril významnú funkciu na svojom ministerstve,“ poznamenal exminister pôdohospodárstva.

Simon vraj pustil uzdu fantázii

Podľa Simona personálne zmeny ministra Jahnátka nápadne pripomínajú nedávny prípad bývalej ministerky zdravotníctva Zuzany Zvolenskej, ktorú po odstúpení z postu ministerky chce poslať do Bruselu jej bývalý kolega z vlády, minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter.

Podľa hovorcu rezortu pôdohospodárstva Petra Hajnalu poslanec Simon opäť pustil uzdu svojej fantázii. „Zmeny na agrorezorte sa udiali z troch racionálnych dôvodov, ktoré smerujú k jedinému cieľu a to posilneniu Sekcie lesného hospodárstva a spracovania dreva. Predmetnými dôvodmi sú najmä výraznejšie čerpanie eurofondov v novom programovacom období aj na lesnícke činnosti, ďalej príprava na predsedníctvo Slovenskej republiky na pozícii predsedajúcej krajiny v EÚ, kde chceme zaradiť aj témy týkajúce sa lesníctva a v neposlednom rade aj predsedníctvo Slovenska vo FOREST EUROPE,“ reagoval pre agentúru SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ján RichterĽubomír JahnátekZsolt Simon
Firmy a inštitúcie Lesy SR