SDKÚ sľubuje, že po voľbách vytvorí krajinu, kde platí zákon

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Frešo. Kaník
SDKÚ má dvoch kandidátov na predsedov samosprávnych krajov. Pavla Freša (vpravo) v Bratislave a Ľudovíta Kaníka Banskej Bystrici. Foto: Archívne foto SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 18. apríla (WEBNOVINY) – Nadchádzajúce parlamentné voľby, finančná situácia strany, ale i kauza Váhostav boli témou sobotňajšieho rokovania Ústrednej rady SDKÚ-DS v Strečne.

SDKÚ schválila volebný štáb

Ústredná rada SDKÚ-DS schválila vytvorenie volebného štábu pre nadchádzajúce parlamentné voľby, ktoré sa uskutočnia v marci 2016. Ako ďalej agentúru SITA informovala tlačová služba SDKÚ-DS, na čele volebného štábu bude stáť Peter Húska, ktorý sa podieľal kampaniach SDKÚ-DS pre krajské voľby v roku 2013 a voľby do Európskeho parlamentu v roku 2014.

„O podobe kandidátky do parlamentných volieb rozhodnú primárne voľby. Ústredná rada SDKÚ-DS zaviazala Prezídium SDKÚ-DS, aby primárne voľby vyhlásilo v čo najkratšom čase,“ uvádza sa v tlačovej správe z rokovania ústrednej rady. Strana chce tradične osloviť pravicových voličov.

Ústredná rada SDKÚ-DS zároveň odsúhlasila vznik odborných sekcií. Ich úlohou bude „významnou mierou podieľať sa na zrozumiteľnom, dosiahnuteľnom a úspešnom programe, ktorý pomôže zo Slovenska vytvoriť krajinu, v ktorej bude platiť zákon, oplatí sa v nej študovať, pracovať či žiť a kde štát nebude zbytočnými prekážkami obmedzovať občanov, živnostníkov alebo podnikateľov“.

Témou rokovania bola i finančná situácia strany, úprava jej finančného poriadku. Ústredná rada SDKÚ-DS taktiež odsúhlasila vznik odborných sekcií.

Ústredná rada SDKÚ-DS prijala aj uznesenie, v ktorom kauzu stavebnej spoločnosti Váhostav – SK, a.s. označila za „kolosálne zlyhanie vlády Roberta Fica, ktorý po troch rokoch nečinnosti zvaľuje vinu na opozíciu“. Snahu strany Smer-SD o odvolanie opozičného zástupcu vo vedení NR SR, podpredsedu parlamentu – predsedu KDH Jána Figeľa – považuje SDKÚ „za návrat Slovenska do novembrovej noci 1994, kedy Vladimír Mečiar zbavil opozíciu akýchkoľvek kontrolných právomocí“.

Vláde Roberta Fica preto SDKÚ-DS pripomína, „že práve SDKÚ-DS predstavila návrh komplexného riešenia, ktoré umožní veriteľom vyplatiť pohľadávky vo výške 100 percent bez rizika, že sa na to poskladajú všetci daňoví poplatníci“, dodáva sa v tlačovej správe.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Vladimír Mečiar
Firmy a inštitúcie SDKÚ-DS Slovenská demokratická a kresťanská únia – Demokratická strana