Kiska opäť rozdelil svoj plat, pomohol desiatim rodinám

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Andrej Kiska
Prezident Andrej Kiska. Foto: SITA/Robert Tappert

BRATISLAVA 21. apríla (WEBNOVINY) – Prezident Andrej Kiska rozdelil svoj čistý príjem desiatim rodinám, ktoré sa ocitli v sociálnej núdzi. Každá z nich získa z marcového platu prezidenta 518,6 eura. Agentúru SITA o tom informoval Martin Lipták z Tlačového odboru Kancelárie prezidenta.

Medzi tými, ktorým prezident prerozdelil svoj plat, sú napríklad ženy so spinálnou svalovou dystrofiou a spinálnou muskulárnou atrofiou, ktoré sú na vozíku, ale aj žena, ktorej diagnostikovali nádor na prsníku.

Príspevok od hlavy štátu dostane aj otec troch nezaopatrených detí, ktorému diagnostikovali zhubný nádor priedušky a pľúc v dolnom laloku. Pomoc potrebuje aj matka štyroch detí, ktorá prišla o manžela, matka piatich detí, z ktorých najmladšia dcéra je onkologickou pacientkou a matka piatich detí, ktorej partner je vo väzení.

Príspevok dostane tiež žena, ktorá sa sama stará o malú telesne postihnutú dcéru. Prezident pošle časť platu aj chlapcovi z päťčlennej rodiny, ktorý sa lieči na rakovinu a odchovancom detského domova, ktorí čakajú tretie dieťa a bývajú v mestskej ubytovni.

Prezident vybral adresátov pomoci na základe návrhov neziskových organizácií, ktoré sa dlhodobo venujú ľuďom v núdzi – Plamienok, Úsmev ako dar, Liga proti rakovine, Dobrý anjel a Organizácia muskulárnych dystrofikov v SR. Takýto postup pri výbere adresátov pomoci uplatňuje prezident každý mesiac, pričom pomoc od neho dostávajú rodiny priamo.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej Kiska