Električková trať na hlavnú stanicu dostane nový šat

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Zo stanice v Bratislave jazdia dočasne električky
Pohľad na električku na obratisku na Hlavnej stanici Bratislava. Dopravný podnik Bratislava spustil skúšobnú prevádzku električkových liniek 1 a 2 na hlavnú stanicu len pár dní pred komunálnymi voľbami. Bratislava, 11. november 2014. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 25. apríla (WEBNOVINY) – Mesto Bratislava pripravuje obnovu električkovej trate na Štefanovičovej ulici v úseku medzi Radlinského a Kýčerského ulicou. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová.

Ako vysvetlila bratislavská hlavná dopravná inžinierka Tatiana Kratochvílová, s modernizáciou začnú 1. júna a ukončia ju koncom augusta tohto roka. „So zhotoviteľom stavby aj s projektantom rokujeme o konečnom riešení električkovej trate, nechceme totiž, aby sa opakovali chyby z Dúbravky,“ doplnila hlavná dopravná inžinierka.

Podľa Skokanovej pôvodný projekt obsahoval technické chyby, ktoré musia odstrániť. „Modernizácia trate bude v letných mesiacoch, čo je výhodou, počas prázdnin jazdí menej cestujúcich,“ vyjadrila sa dopravná inžinierka. Električkovú dopravu počas výluky nahradia autobusovou dopravou, cestujúcich budú o náhradných trasách informovať.

Cieľom modernizácie električkových tratí je zlepšiť kvalitu mestskej hromadnej dopravy pre cestujúcich komfortnými nástupišťami, vybavenými informačným systémom a lepším prepojením jednotlivých druhov dopravy.

Projekty modernizácie električkových tratí mesto pripravuje v súlade so schválenou Koncepciou rozvoja mestskej hromadnej dopravy v Bratislave. V pláne je aj obnova Karloveskej, Ružinovskej a Vajnorskej električkovej radiály.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Tatiana Kratochvílová
Firmy a inštitúcie DPB Dopravný podnik Bratislava