Slováci v Británii zotročovali rodákov, fyzicky ich týrali

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Slováci v Británii zotročovali rodákov, fyzicky ich týrali
Polícia identifikovala viac ako 50 obetí, ktorým už stihli poskytnúť pomoc. Predpokladajú, že obetí otrockej práce je omnoho viac. Foto: ilustračné, Thinkstock

BRATISLAVA 24. apríla (WEBNOVINY) – Desiatky Slovákov sa stali obeťami otrockej práce vo Veľkej Británii. Po spolupráci našej a britskej polície zadržali podozrivých a tiež vyslobodili ich obete prevažne zo sociálne slabších skupín. Na základe informácií slovenskej polície zadržali začiatkom tohto týždňa 49-ročného Slováka podozrivého z obchodovania s ľuďmi.

Po spoločnej akcii následne chytili aj ďalších 24 podozrivých Slovákov a identifikovali viac ako 50 obetí, ktorým už poskytli pomoc. Ako informoval hovorca Prezídia PZ Michal Slivka, podozriví sú prevažne zo západného Slovenska zo Serede, Galanty, Nitry, Zlatých Moraviec a okolia.

Ich obete zostali bez dokladov, pracovali v zlých podmienkach a bez zárobku, fyzicky ich týrali, dokonca na nich poberali aj rôzne výhody od štátu. Predpokladá sa, že obetí otrockej práce je viac. Polícia preto opäť upozorňuje, aby boli záujemcovia o prácu v zahraničí obozretní.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať