Nemocnica v Mikuláši nemá ani na postele, prosí ľudí o pomoc

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Gynekologia_nemocnica_lekari
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

ŽILINA/LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ 26. apríla (WEBNOVINY) – Nemocnica v Liptovskom Mikuláši potrebuje nové postele, matrace či nadštandardnú izbu pre interné oddelenie. O pomoc prosí aj liptovské obce a mestá.

„Na internom oddelení máme postele z roku 1989, nie je tu vybudovaný centrálny rozvod kyslíka a oddelenie je potrebné vybaviť aj novým signalizačným zariadením, ktoré prispeje k efektivite práce zdravotného personálu,“ požiadala v liste adresovanom predsedovi a členom Združenia miest a obcí Liptova (ZMOL) riaditeľka Liptovskej nemocnice s poliklinikou Ľudmila Pohančeníková.

Obyvatelia by sa mohli pozbierať

Rekonštrukcia interného oddelenia by stála zhruba 80-tisíc eur, predseda ZMOL a primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč verí, že obce a mestá by vedeli pomôcť aspoň čiastočne. „Keby sa obce a mestá Liptova pozbierali len po 14 centov na obyvateľa, dokázali by sme nemocnici prispieť 10-tisíc eurami. Takéto gesto solidarity pre zariadenie, ktoré slúži nám, našim rodičom, príbuzným, spoluobčanom, by obce a mestá Liptova mohli urobiť a prispieť k zlepšeniu podmienok v našej spádovej nemocnici,“ vyzval Blcháč liptovských starostov.

Príspevky by podľa neho mali byť dobrovoľné a obce, ktoré majú finančné problémy, prispievať nemusia. O príspevkoch by mali predstavitelia združenia rozhodovať na júnovom stretnutí.

Nemocnici pomáhali už pred rokmi

Mestá a obce Liptova pomáhali liptovskomikulášskej nemocnici už v roku 2009, keď vyzbierali na stabilizovanie zlej finančnej situácie približne 40-tisíc eur.

Liptovskú nemocnicu s poliklinikou MUDr. Ivana Stodolu spravuje Žilinský samosprávny kraj, ktorý v posledných dvoch rokoch investoval do nemocnice najmä peniaze získané z predaja polikliniky v Liptovskom Mikuláši a vybudoval za ne napríklad nové neurologické oddelenie a nakúpil nové prístroje aj pre ostatné oddelenia.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ján Blcháč