Pellegrini predĺžil čas na nominácie šéfa kontrolného úradu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Šéf parlamentu Peter Pellegrini vypísal voľby na post šéfa NKÚ. Foto: SITA/Marián Peiger

BRATISLAVA 28. apríla (WEBNOVINY) – Predseda parlamentu Peter Pellegrini (Smer-SD) predĺžil čas na nominácie kandidátov na post predsedu Najvyššieho kontrolného úradu SR. Ako agentúru SITA informoval Odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie Národnej rady SR, nominácie je po novom možné predkladať do 8. mája do 16:00.

Pôvodnú uzávierku nominácií Pellegrini stanovil na 6. mája do 16:00. Vládna strana Smer-SD už oznámila, že na tento post nikoho nenavrhne. Snahu rokovať s ostatnými opozičnými stranami o spoločnom kandidátovi oznámilo v pondelok KDH.

Premiér Robert Fico prisľúbil opozícii post predsedu NKÚ po parlamentných voľbách v roku 2012. Podľa povolebnej dohody kandidáta navrhovala SaS, ktorá neuspela s Kamilom Krnáčom ani s Vladimírom Klimešom. Smer-SD a Fico argumentovali, že opozícia musí hlasovať za svojho kandidáta do posledného človeka, čo sa ani raz nestalo.

Neskôr prišlo KDH s kandidátom Marošom Žilinkom. Z volieb ho však stiahlo. V lete sa hovorilo, že Smer-SD je pripravený podporiť Pavla Hrušovského. Bývalý šéf NR SR Pavol Paška však voľbu nevypísal. Funkčné obdobie Jána Jasovského sa skončilo vo februári 2012. Keďže parlament stále nezvolil jeho nástupcu, zostáva na čele úradu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Pavol PaškaPeter PellegriniRobert Fico
Firmy a inštitúcie NKÚ Najvyšší kontrolný úrad