Trnavský arcibiskup zrušil Banášovú, na festivale ju nechce

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Adela Banášová
Slovenská moderátorka Adela Banášová bude v rozhlasovom éteri Rádia Slovensko uvádzať talkšou Spojky. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

TRNAVA 1. mája (WEBNOVINY) – Trnavský arcibiskup Jána Orosch požiadal organizátorov festivalu Lumen o zrušenie talkshow Adely Banášovej po dlhom zvažovaní, ktoré si vyžiadalo množstvo podnetov prichádzajúcich na jeho adresu po tom, ako boli zverejnené detaily o tohtoročnom festivale.

Uvádza to vo svojom stanovisku Arcibiskupský úrad v Trnave. Agentúra SITA už v piatok informovala, že organizátori žiadosti arcibiskupa vyhoveli a Banášovú z programu vyčiarkli.

,,Chceme na prvom mieste zdôrazniť, že moderátorku si vážime, nepochybujeme o jej profesionálnych kvalitách a sme si vedomí úspechov, ktoré dosiahla v oblasti svojej práce. Chápeme aj úmysel organizátorov pozvať na festival osobnosť, ktorá sa teší značnej popularite medzi mladými ľuďmi. V nijakom prípade si neželáme, aby odvolanie talkshow bolo interpretované ako úmysel útočiť na moderátorku. V tejto zložitej a citlivej situácii chceme napriek okolnostiam Adelu Banášovú uistiť o našom prianí všetkého dobrého pre jej osobný i pracovný život.” uvádza ďalej Arcibiskupský úrad v Trnave.

Organizátor igospelového festivalu Lumen sú naďalej presvedčení, že pozvať na podujatie Banášovú bolo dobré rozhodnutie. Napriek tomu rešpektovali názor arcibiskupa Oroscha a talkshow Trochu inak zrušili. Kto nebude mať záujem o náhradný program, tomu vrátia vstupné.

Festival Lumen

každý rok začiatkom júna v Trnave ponúka nielen kresťanskú hudbu rôznych žánrov, ale aj prednášky, diskusie a workshopy. Patrí k najväčším gospelovým festivalom v strednej Európe.

Gospelový festival organizuje Domka – združenie saleziánskej mládeže a Rehoľa saleziánov Dona Bosca v spolupráci s mestom Trnava. Na festival kresťanskej hudby prichádzajú vždy začiatkom júna do Trnavy tisícky mladých ľudí z celého Slovenska.

V tomto roku organizačný tím avizoval viaceré známe mená, okrem Adely Banášovej aj Máriu Čírovú či Simu Martausovú. Hlavnou hviezdou 23. ročníka festivalu bude Martin Smith so svojou kapelou.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Adela BanášováJán Orosch