Procházka si nemyslí, že nahrávku zverejnil Matovič

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Radoslav Procházka
Zakladateľ strany Sieť Radoslav Procházka počas tlačovej konferencie na tému: Detektor a audit prezidentskej kampane, na košickej Hlavnej ulici. Foto: SITA/Jozef Jarošík

BRATISLAVA 4. mája (WEBNOVINY) – Predseda strany Sieť Radoslav Procházka chce, aby si ľudia nahrávku jeho rozhovoru s Igorom Matovičom vypočuli na internete a urobili si vlastný názor na to, kto, čo, komu ponúkal a kto a čo žiadal. Na mimoriadnom brífingu to pre médiá uviedol Procházka v reakcii na zverejnenie nahrávky medzi ním a predsedom hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti I. Matovičom.

Procházku rozhovor s Matovičom mrzí

Opakovane zdôraznil, že ho mrzí, že konverzáciu s Igorom Matovičom vôbec viedol, a že neodišiel pri prvej provokácii. „Nikomu nič nedĺžim,“ povedal Procházka. Myslí si, že nahrávku rozhovoru z prezidentskej kampane v roku 2014 nezverejnil Matovič, lebo jemu to ubližuje, ale iný politický subjekt, ktorý nekonkretizoval.

K možnej spolupráci s ostatnými pravicovými stranami po budúcoročných parlamentných voľbách Procházka povedal, že o tom, kto bude spolupracovať po voľbách do Národnej rady SR rozhodnú ľudia a následne predsedníctvo strany.

Debatu o DPH otváral Matovič

Na webe sa objavila celá nahrávka rozhovoru medzi Igorom Matovičom (OĽaNO) a Radoslavom Procházkom (Sieť) z roku 2014, ktorý si Matovič tajne nahral pred prezidentskými voľbami. V zostrihanej časti nahrávky spolu s komentármi lídra OĽaNO, ktorú zverejnila neznáma osoba, sú pasáže o možnom obchádzaní platenia dane z pridanej hodnoty a platenia bez dokladu v súvislosti s inzerciou v Matovičových novinách.

Z celej nahrávky vyplýva, že debatu o DPH otvoril viackrát práve Matovič. Nahrávka má približne sedemdesiat minút. V prvej polovici obaja politici rozoberajú prezidentské voľby i situáciu v pravici. V druhej časti rozoberajú podrobnosti Procházkovej inzercie. (VYPOČUJTE SI JU V TOMTO ČLÁNKU.)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Igor MatovičRadoslav Procházka