Špinou špinu nevyčistíme, obul sa Matovič do Procházku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Igor Matovič
Líder Obyčajných ľudí Igor Matovič na archívnej fotografii. Foto: SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 4. mája (WEBNOVINY) – Líder Siete Radoslav Procházka by mal podľa predsedu OĽaNO Igora Matoviča skončiť s politikou. „Nie, že striedame, ale odchádzame. Takú výzvu by mal dať Procházka človeku, ktorého každé ráno vidí v kúpeľni,“ povedal v pondelok novinárom Matovič. Procházku opakovane vyzval na odchod z veľkej politiky. „Nie je vhodný na očistenie politiky od zlodejov,“ dodal líder obyčajných ľudí na Procházkovu adresu.

Strana Sieť podľa Matoviča zhasla

Matovič si myslí, že dňom, keď Procházka potvrdil pravosť nahrávky s Matovičom, definitívne zhasla strana Sieť a vypla sa Procházkova žiara aj pre ľudí, ktorí si mysleli, že by mohol byť alternatívou Smeru a premiérovi Robertovi Ficovi. Procházka podľa Matoviča v pondelok na tlačovej besede, aj počas celého roka, o rozhovore s ním klamal „bez mihnutia brvou“.

Predseda obyčajných ľudí zopakoval, že Procházka v rozhovore súhlasil s platením časti inzercie bez dokladu. Rovnako podľa Matoviča z rozhovoru vyplýva, že v prezidentskej kampani Procházka minul viac peňazí, ako priznal v médiách. (NAHRÁVKU SI VYPOČUJTE V TOMTO ČLÁNKU.)

Matovič chce zabrániť vláde Smeru

„Špinou špinu nevyčistíme,“ uzavrel Matovič s tým, že nie je rozdiel medzi klamstvami Fica a Procházku. Zároveň pripustil, že ak Sieť a Procházka v parlamentných voľbách uspejú, dokáže s ním napriek všetkému spolupracovať, ak to zabráni vláde Smeru.

Procházka v pondelok na tlačovej besede konštatoval, že ľudia by si nahrávku jeho rozhovoru s Matovičom mali vypočuť na internete a urobiť si vlastný názor na to, kto, čo, komu ponúkal a kto a čo žiadal. Nahrávka podľa Procházku dokazuje, že je vo verejnej službe slobodný. „Ide o odkaz, že som bez záväzkov, nikomu nič dlžný a že sa chcem do volieb sústrediť na prípravu plánu pre ľudí na vystriedanie vládneho manšaftu Juraja Širokého,“ vravel Procházka. (VIAC SA DOČÍTATE V TOMTO ČLÁNKU.)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Igor MatovičRadoslav Procházka