Obrazom: Zlatý Amos má víťaza, finalisti pôjdu ku Kiskovi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vyhlásili výsledky ankety Zlatý Amos
Víťaz finálového kola Pavol Leško zo Spojenej školy Dominika Tatarku v Poprade počas ankety o najobľúbenejšieho učiteľa a učiteľku na Slovensku Zlatý Amos 2015. Košice, 4. máj 2015. Foto: SITA/Jozef Jarošík

KOŠICE 5. mája (WEBNOVINY) – Spomedzi ôsmich finalistov populárnej ankety Zlatý Amos titul a insígnie, ako aj finančnú odmenu 3 500 eur získal Pavol Leško zo Spojenej školy Dominika Tatarku v Poprade. Ako v utorok informovala riaditeľka ankety Renáta Vadásyová, Pavol Leško získal aj cenu Jana Gašperana. Finále súťaže učiteľov sa konalo už deviaty raz v košickej historickej radnici. Celkovo žiaci prihlásili do súťaže 35 učiteľov.

Titul Amos sympaťák prostredníctvom internetového hlasovania získal Juraj Mihaľov zo SOŠ automobilovej, Košice. Zlatou školou sa stala Obchodná akadémia Račianska z Bratislavy. Ocenenie Pedagóg, na ktorého sa oplatí spomínať dostali Alžbeta Zubrická z Košíc a Stanislav Titurus z Tlmáč.

Obrazom: Žiaci si zvolili najobľúbenejšieho učiteľa

Naj učiteľom chémie je Milena Prušanská zo Základnej školy s materskou školou Kuchyňa, Naj učiteľom fyziky je Ľubomíra Záhumenská z Piaristického gymnázia Jozefa Braneckého z Trenčína, Naj učiteľom matematiky je Mária Obselková z Gymnázia Senecká 2 Pezinok.

Vyhlásili výsledky ankety Zlatý Amos
Foto: SITA/Jozef Jarošík

Tento ročník bol venovaný Pavlovi Dobšinskému a jeho rozprávkam. Sedemnásť semifinalistov si vyžrebovalo žánre a rozprávky. V prvom súťažnom kole si žiaci pripravili videovizitky a hovorili o učiteľovi, prečo ho navrhli do ankety a aký majú k nemu vzťah. V druhej súťažnej disciplíne vyžrebované žánre a rozprávky ožili v podaní žiakov a učiteľov.

Treťou disciplínou boli bezprostredné odpovede na pripravené otázky moderátora a práve trefné odpovede na ne rozhodli o Leškovom víťazstve. Záštitu nad anketou prevzal prezident Andrej Kiska, ktorý príjme ôsmich finalistov 11. mája v Prezidentskom paláci.

Vyhlásili výsledky ankety Zlatý Amos
Foto: SITA/Jozef Jarošík

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej Kiska