Bugár si nevie predstaviť vládu s Matovičom, uviedol dôvody

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Béla Bugár
Predseda strany Most-Híd Béla Bugár. Foto: SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 5. mája (WEBNOVINY) – Predseda strany Most-Híd Béla Bugár si nevie predstaviť vládu s lídrom OĽaNO Igorom Matovičom. „Viete si predstaviť dlhodobo sa dohodnúť s človekom, ktorý tajne nahráva? Viete si predstaviť spoluprácu, keď chceme s Matovičom spoluprácu v rámci jedného zoskupenia, keď svoje zoskupenie nemá v rukách, keď každý hlasuje ako chce? Viete si predstaviť takúto vládu? Ja nie,“ vyhlásil Bugár v utorok na tlačovej besede s tým, že si nevie predstaviť budúcu vládu, v ktorej bude mať Matovič svojich poslancov.

Pripomenul, že za vlády Ivety Radičovej v roku 2011 takmer neprešiel návrh štátneho rozpočtu, pretože Matovič povedal, že zaň nebude hlasovať. „Rozpočet prešiel, pretože desiati poslanci Smeru-SD odišli von z rokovacej sály. Štyria x-krát vydierali vládu. Keď bude Matovič so svojím zoskupením v parlamente, zabráni vzniku alternatívy proti Smeru,“ dodal Bugár.

Most-Híd sa podľa Bugára nemieni zaoberať hašterením sa dvoch politikov (Radoslava Procházku a Igora Matoviča – poznámka SITA), keď nevidia, že tým pomáhajú odpútavať pozornosť od najväčších problémov Smeru-SD, či už ide o kauzu Váhostav, alebo schránkové firmy.

„Ak to nevidia, tak je to veľký problém. Vidíme aj to, že treba vytvoriť alternatívu proti Smeru-SD. Okrem Mostu-Híd tou alternatívou môže byť KDH a Sieť,“ konštatoval Bugár. Ak sa podľa neho podarí presvedčiť o tom aj tieto dve strany, tak podpora občanov môže rásť a vtedy sa môže táto trojica stať alternatívou.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Béla BugárIgor Matovič
Firmy a inštitúcie Most-Híd