Neuhádli by ste, kto sa skrýva za brankárskou maskou

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viliam Judák
Nitriansky biskup Viliam Judák v brankárskej výstroji. Foto: archív

BRATISLAVA 16. mája (WEBNOVINY) – Kto sa skrýva za brankárskou maskou by ste veru neuhádli. Nebol to žiaden bývalý hokejový brankár, ktorý sa po ukončení kariéry zabáva hokejbalom. Do brankárskej výstroje sa obliekol nitriansky biskup Viliam Judák. Ten si zahral na turnaji kňazov a bohoslovcom na nitrianskej Klokočine. V rozhovore pre portál Webnoviny.sk prezradil, že jeho vzorom je slávny brankár Vladimír Dzurilla.

Viliam Judák
Foto: archív

Biskup Judák je veľkým fanúšikom hokeja. A aj počas práve sa končiacich majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji, ak mu to pracovné povinnosti dovolili, si rád aj s inými kňazmi pozrel zápasy slovenskej reprezentácie a teraz občas aj zápasy play-off. Nitriansky biskup za mlada hrával rekreačne hokej aj sám. Prvé korčule tzv. „kvinťáky“, si kúpil ako siedmak v Ostrave za 25 korún. Pripevnil si ich na staré „baťovky.“ V súčastnosti si aspoň raz v roku zahrá na hokejbalovom miniturnaji, medzi bohoslovcami, kňazmi z pastorácie a kňazmi pracujúcimi na biskupskom úrade.

Viliam Judák
Foto: archív

Judák sa okrem hokeja zaujíma o cyklistiku, ktorej sa aj sám venuje. Každoročne sa počas dovolenky zúčastňuje týždňovej cyklistickej púte s niekoľkými kňazmi, kde denne absolvujú aj viac ako 100 km. Za 22 rokov spoločne navštívili viaceré krajiny: Česko, Maďarsko, Poľsko, Portugalsko, Španielsko. V posledných dvoch rokoch to bola cyklopúť k hrobu svätého Emeráma do Regensburgu a do Salzburgu. „Okrem toho si počas roka rád nájdem čas aj na bicyklovanie v okolí Nitry, niekedy spojené s návštevou kňazov,” prezradil.

Nitriansky biskup vidí zimný štadión v meste z okna, preto sa teší z úspechov Nitry, ale nezabúda ani na Trenčín, ktorý rovnako patrí do jeho diecézy. „V minulom roku som si v Trenčíne pozrel ich vzájomný zápas a po ňom pozdravil obe mužstvá,” povedal s tým, že niektorých hokejistov i stretol aj v Nitre, kde prišli na diecézne stretnutie miništrantov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Viliam Judák