Lipšic obvinil prokurátora zo zametania Gorily pod koberec

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Gorila
Foto: SITA

BRATISLAVA 20. mája (WEBNOVINY) – Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik opätovne neprišiel na mimoriadne rokovanie parlamentného brannobezpečnostného výboru.

Iniciátorom rokovania bola opozícia na čele s Danielom Lipšicom, ktorá chcela počuť, ako pokračuje vyšetrovanie kauzy Gorila. Kováčik sa podobne ako minulý týždeň ospravedlnil z rokovania listom.

Gorila je živá vec

Argumentoval, že nie je možné poskytovať informácie o vyšetrovaní, lebo ide o živú vec. Vyšetrovanie podľa Kováčika prebieha a ide o náročné a rozsiahle dokazovanie. Vyšetrovanie sa podľa jeho slov týka rokov 2005 a 2006. Zároveň zdôraznil, že dozorujúci prokurátor využíva svoje oprávnenia.

„Po skončení vyšetrovania a právoplatnom ukončení sám požiadam o vystúpenie pred výborom, kde rozoberiem priebeh vyšetrovania kauzy. Preto žiadam o ospravedlnenie z tohto rokovania,“ uviedol Kováčik v liste. Poslanci za vládny Smer v stredu rovnako pred týždňom neschválili program rokovania výboru.

Kováčik zametá pod koberec najväčšie kauzy, tvrdí Lipšic

Nezaradený poslanec Lipšic je presvedčený, že Kováčik zametá pod koberec najväčšie kauzy na Slovensku. Upozornil, že v minulosti Kováčik vzal späť žiadosť o zbavenie mlčanlivosti šéfa SIS a zamietol zbaviť mlčanlivosti príslušníka SIS, ktorý na kauze pracoval.

Bývalý minister vnútra šéfovi výboru Jaroslavovi Baškovi naznačil, že zvolil vhodný termín rokovania výboru – parlament a poslanci za Smer dnes zvolili za predsedu Najvyššieho kontrolného úradu Karola Mitríka (VIAC V TOMTO ČLÁNKU), ktorý ako šéf Slovenskej informačnej služby nezbavil mlčanlivosti príslušníkov, ktorí na Gorile pracovali, Kováčik rovnako nemá záujem o informácie z prvej ruky.

Poslanec NR SR Ľubomír Galko vníma Kováčikovu neprítomnosť ako pohŕdanie poslancami výboru.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Dušan KováčikĽubomír Galko