Konica Minolta prináša nové možnosti mobilnej tlače

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Konica Minolta
Foto: Konica Minolta

Vďaka novým aplikáciám je možné tlačiť z platformy iOS aj Android

BRATISLAVA 25. mája (WBN/PR) – Spoločnosť Konica Minolta rozširuje ponuku tlače pre smartfóny a tablety. Ku Google Cloud Print a Mopria Print Service pribudla možnosť tlačiť cez AirPrint a Konica Minolta Print Service.

„Využívaním týchto technológií budú môcť zákazníci tlačiť materiály prostredníctvom svojho mobilného zariadenia pohodlne, rýchlo a hlavne kdekoľvek.“ vysvetľuje Tomáš Kopecký, produktový manažér spoločnosti Konica Minolta Slovakia, a ako dodáva, „nie je potrebné inštalovať žiadny doplnkový softvér či ovládače.“

Pre zariadenia s Androidom môžete použiť plugin Konica Minolta Print Service. Je voľne dostupný v Google Play a po nahratí pluginu do vášho smartfónu či tabletu môžete začať okamžite tlačiť bez nutnosti zložitejšieho nastavovania.

Vlastníci iPhonov môžu na zariadeniach Konica Minolta série bizhub tlačiť vďaka certifikácii AirPrint, taktiež bez nutnosti inštalácie ďalších aplikácií. V lokálnej sieti vyhľadáte dostupné tlačiarne s certifikátom Airprint a ďalšie kroky sú už skôr intuitívne. Cieľom je uľahčiť a zjednodušiť tlač zo smartfónov či tabletov, tak aby aj bežný užívateľ nemusel robiť zložité nastavenia. Airprint funguje na iPhonoch, iPadoch a iPodoch touch, ale aj na zariadeniach s operačným systémom OS X, teda na iMacoch a MacBokoch.

Klienti môžu okrem spomínaných aplikácií využívať služby Mopria Print Service. Mopria je zameraná na platformu Android a jej výhodou oproti Konica Minolta Print Service je nezávislosť na výrobcoch. Plugin je taktiež dostupný v Google Play. Po jeho nahratí sú k dispozícii pre tlač všetky certifikované zariadenia v lokálnej sieti.

Zariadenia Konica Minolta sú taktiež kompatibilné so službou Google Cloud Print, v rámci ktorej je možné prihlásiť sa do svojho Google účtu a tlačiť nielen dokumenty priamo z Google Drive alebo Gmailu, ale tiež tlačiť odkiaľkoľvek bez nutnosti inštalácie ovládačov. Túto možnosť môžete použiť na ľubovoľných zariadeniach využívajúcich iOS, Windows i Android, potrebný je jedine Google účet.

O spoločnosti Konica Minolta

Konica Minolta Holding Inc. patrí medzi celosvetových lídrov na trhu poskytovateľov produktov, služieb a riešení v oblasti tlače, dokumentov a ich spracovania. Pôsobí v 64 krajinách po celom svete a zamestnáva dokopy 35 600 zamestnancov Hlavnou filozofiou spoločnosti je vytvárať nové hodnoty. Špecifickými inováciami uľahčuje ľuďom prácu a tým skvalitňuje spoločnosť. Jej hlavná centrála sídli v Tokiu, európska centrála sa nachádza v Hannoveri. Rýchly vývoj všetkých technológií zaisťuje viac než 26 vývojových a technických centier.

O Konica Minolta Slovakia

Konica Minolta Slovakia pôsobí na Slovensku od roku 1990. Jej hlavným poslaním je poskytovanie komplexných tlačových riešení a technológií. Multifunkčné zariadenia a produkčné zariadenia sú vhodné tak pre kancelárske prostredie, ako aj pre profesionálne tlačiarne. V ponuke spoločnosti je taktiež integrácia softvéru pre digitalizáciu dokumentov, ich obeh a dlhodobú archiváciu.

Spokojnosť klientov sa znova potvrdila aj formou prvenstva v trhových podieloch v rámci Slovenskej republiky: 74% produkčné zariadenia a 46% multifunkčné zariadenia A3 (Zdroj: InfoSource).

Centrála spoločnosti je v Bratislave, odkiaľ sú riadené filiálky v Bratislave, Žiline, Banskej Bystrici a Košiciach.

Ďalšie informácie o spoločnosti nájdete na www.konicaminolta.sk.

Katalóg s fotografiami produktov je k dispozícii na www.konicaminolta-images.eu.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Tomáš Kopecký