Novozvolený šéf NKÚ je zástupcom Smeru, myslia si Slováci

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Karol Mitrík
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 24. mája (WEBNOVINY) – Novozvolený predseda Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) Karol Mitrík je zástupcom strany Smer-SD. Uviedlo to 48,9 percenta respondentov v prieskume agentúry Polis Slovakia pre agentúru SITA.

Myslí si to skoro polovica Slovákov

Odpovedali na otázku „Je podľa Vás novozvolený predseda Najvyššieho kontrolného úradu Karol Mitrík zástupcom opozície na tomto poste, alebo je zástupcom vládneho Smeru?“

Podľa 48,9 percenta respondentov je zástupcom Smeru, z nich si 24,5 percenta myslí, že Mitrík je „skôr zástupcom Smeru ako opozície“ a 24,4 percenta opýtaných je presvedčených, že je „rozhodne zástupcom Smeru“.

Ako agentúru SITA informoval Ján Baránek z Polis Slovakia, telefonický prieskum robili v dňoch od 21. do 23. mája na vzorke 902 respondentov starších ako 18 rokov na území celého Slovenska.

Podľa Slovákov by mal byť šéf NKÚ opozičný

Mitríka ako zástupcu opozície označilo 25,8 percenta respondentov. Z nich 12,8 percent uviedlo, že Mitrík je „rozhodne zástupcom opozície“ a podľa 13 percent je „skôr zástupcom opozície ako Smeru“. 6,8 percenta opýtaných tvrdí, že Mitrík nie je zástupcom nikoho a 18,5 percenta opýtaných nevedelo odpovedať na otázku.

Na otázku „Koho kandidát by mal byť volený na post predsedu NKÚ – opozičný, alebo vládnej strany, resp. vládnej koalície?“ 40,1 percenta uviedlo, že šéf NKÚ by mal byť opozičný.

Podľa 8,8 percenta respondentov by mal byť kandidátom vládnej strany, respektíve koalície a 23,3 percenta opýtaných tvrdí, že by mal byť nezávislý na politických stranách. Odpoveď neviem uviedlo 27,8 percenta.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ján BaránekKarol Mitrík
Firmy a inštitúcie NKÚ Najvyšší kontrolný úrad