Primátor Serede odmenil prednostu, získal vyše 60-tisíc eur

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
O štedrých odmenách pre prednostu informuje bilbord
O štedrých odmenách pre prednostu Mestského úradu v Seredi informuje obyvateľov mesta bilbord. Foto: SITA/Pavol Machovič

SEREĎ 25. mája (WEBNOVINY) – Primátor Serede Martin Tomčányi dal prednostovi mestského úradu Tiborovi Krajčovičovi za štyri roky odmeny 65 650 eur. Obyvateľov mesta o tom od nedele informuje obojstranný bilbord umiestnený na frekventovanej ulici. Jeho autor sa ľudí pýta, či je to v poriadku. K umiestneniu netradičného bilbordu sa prihlásil mestský poslanec Pavol Kurbel, ktorý takéto odmeny označil za nehorázne plytvanie verejnými zdrojmi.

Tomčányi nepopiera, že obsah bilbordu je pravdivý. „Je to skutočnosť a ja sa za to nehanbím. Šikovných ľudí treba zaplatiť. Je tragédiou, keď nám šikovní ľudia utekajú do zahraničných firiem len preto, lebo ich nedokážeme zaplatiť,“ povedal primátor. Dodal, že nad bilbordom chýba ďalší, ešte väčší, na ktorom by bolo napísané, čo Krajčovič pre mesto urobil, aj keď nemusel.

Tomčányi zdôraznil, že balík určený na odmeny nie je väčší ako bol v minulosti, o jeho výške rozhoduje mestské zastupiteľstvo. Sereď je jedno z mála miest, ktoré nemá napriek rozsiahlym investíciám žiadne úvery.

Ešte v pondelok podvečer zasadne Mestské zastupiteľstvo v Seredi, ktoré má podľa programu prijať „stanovisko ku kampani smerujúcej k diskreditácii mesta Sereď“. Má ísť o reakciu na aktivity poslanca Pavla Kurbela, ktorý dlhodobo kritizuje prenájom Mestského bytového podniku súkromnej spoločnosti, ktorý je podľa neho pre mesto nevýhodný.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia