Glváč hovoril o spolupráci s Českom, pochválil húfnicu EVU

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Minister Glváč oceňuje cvičenie amerických vzdušných síl u nás
Minister obrany SR Martin Glváč (vľavo) na tlačovom brífingu k cvičeniu 7. letky špeciálnych operácií USAF na vojenskom Letisku Sliač. Foto: SITA/Miroslava Chabadová

BRATISLAVA 26. mája (WEBNOVINY) – Bilaterálna spolupráca v oblasti obranného priemyslu, výcviku, spoločnej ochrany vzdušného priestoru a spolupráce pozemných síl boli hlavnými témami stretnutia ministra obrany Martina Glváča s novým náčelníkom Generálneho štábu Armády Českej republiky generálporučíkom Josefom Bečvářom. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa rezortu obrany Martina Balleková.

Podľa Glváča je konkrétnym výsledkom kooperácie slovenského a českého obranného priemyslu ľahká vezená húfnica EVA, ktorú predstavili minulý týždeň v Brne. Slovenská republika tiež na základe rozhodnutia vlády rokuje o možnostiach prenájmu letových hodín na lietadlá JAS-39 Gripen, ktoré dlhodobo využívajú aj Vzdušné sily AČR. „Musím povedať, že pri týchto rokovaniach nám významne pomáha know-how od Českej republiky,“ uviedol Glváč.

Glváč aj Bečvář potvrdili, že vzťahy medzi krajinami sú „dlhodobo vynikajúce“. To zároveň podľa nich rozširuje možnosti na ďalšiu spoluprácu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Martin Glváč
Firmy a inštitúcie MO Ministerstvo obrany SR