Dážď komplikuje v Prešove situáciu, stromy zavalili cesty

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Na Slovensku opäť zúrila búrka, živel strhol káble aj stromy
Veterná smršť vyčíňala cez víkend v obci Mostová v okrese Galanta. Silný vietor poškodil strechy rodinných domov, strhol elektrické a telekomunikačné vedenie a vyvracal stromy. V obci vyhlásili mimoriadnu situáciu. Bratislava, 30. jún 2014. Foto: SITA/KR HaZZ Trnava

PREŠOV 27. mája (WEBNOVINY) – Intenzívny dážď v Prešovskom kraji komplikuje život cestárom, na niektoré cesty popadali stromy a konáre.

Hasiči mali plné ruky práce

Ako uviedol pre agentúru SITA Miroslav Milly zo Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja, ich pracovníci zasahovali v Obručnom v okrese Stará Ľubovňa a v obci Varhaňovce v okrese Prešov.

Spadnutý strom odstraňovali aj hasiči v meste Prešov. V obci Železník v okrese Svidník hasiči v utorok podvečer aj v stredu čerpali vodu zo suterénu rodinného domu. Starosta obce Andrej Mitaľ informoval, že časť obce zatiaľ nebola vodou zasiahnutá, ale stále prší.

Počasie narušilo Prešovu program

Prešovská radnica zrušila pre intenzívny dážď stredajšie sprievodné podujatia v rámci Medzinárodného vyzývacieho dňa – World Challenge Day 2015, ktoré sa mali konať na pešej zóne. Cvičenie pod holým nebom sa malo konať v troch vstupoch v čase o 14:00, 15:00 a 16:00.

Ako uviedla hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová, vedenie mesta verí, že napriek nepriazni počasia Prešovčania vyvinú pohybovú aktivitu v čo najväčšom počte. „Vyzývame opäť materské, základné, stredné školy a školské zariadenia, športové kluby, občianske združenia, inštitúcie štátnej a verejnej správy na území mesta Prešov, firmy, ale aj rodiny či jednotlivcov, aby sa zapojili 15-minútovou fyzickou aktivitou a podporili nielen mesto Prešov v tomto súperení, ale predovšetkým svoje zdravie,” uviedla hovorkyňa.

Počty zúčastnených je potrebné nahlásiť dnes do 19:30, na e-mailovú adresu: miroslav.vlcek@presov.sk alebo na telefónne číslo 051/3100 548. Prešov má dvoch súperov, Košice a maďarské mesto Székesfehérvár.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať