Poprad znížil stupeň povodňovej aktivity, odstraňujú škody

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Prešov zasiahla silná búrka s krúpami
Silná búrka s krúpami po sedemnástej hodine v Prešove zamestnala hasičov. Najkritickejšia situácia bola na Sídlisku III. na uliciach Mirka Nešpora a Prostějovskej, kde kanalizácia nestíhala odvádzať vodu a v priebehu niekoľkých minút boli zaplavené ulice, chodníky aj medziblokové priestory. Prešov, 6. máj 2015. Foto: SITA/Viktor Zamborský

POPRAD 27. mája (WEBNOVINY) – Mesto Poprad v stredu odvolalo tretí stupeň povodňovej aktivity. Ako informoval hovorca mesta Marián Galajda, stalo sa tak na základe odporúčania Povodňovej komisie mesta Poprad. Situácia po minulotýždňových intenzívnych zrážkach je stabilizovaná a podľa komisie už nebezpečenstvo ďalších povodňových škôd nehrozí.

„Po odvolaní tretieho stupňa povodňovej aktivity bol vyhlásený druhý stupeň, počas ktorého sa dokončia povodňové záchranné a povodňové zabezpečovacie práce,“ informoval samostatný pracovník ochrany, bezpečnosti a obrany na Mestskom úrade v Poprade Imrich Kisel.

Tretí stupeň povodňovej aktivity vyhlásil popradský primátor Jozef Švagerko večer 20. mája. Po prívalových dažďoch vtedy zaplavilo Kukučínovú ulicu a priľahlé domy v mestskej časti Stráže pod Tatrami. Voda z Hozeleckého potoka zaplavila futbalové ihrisko. V úseku Strážske námestie a Kukučínová ulica bol poškodených chodník pre peších a cestná kanalizácia.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jozef Švagerko