Ministerstvo dozrie na prešetrenie tragédie v Mochovciach

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
S dostavbou Mochoviec sa bude pokračovať
Pohľad do areálu Atómovej elektrárne Mochovce (EMO) počas novinárskej exkurzie na dostavbe 3. a 4. bloku. Mochovce, 7. október 2014. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 30. mája (WEBNOVINY) – Ministerstvo hospodárstva bude dozerať na prešetrenie tragédie v jadrovej elektrárni v Mochovciach, kde pre únik argónu pri zváračských prácach zomrel jeden muž a druhý sa priotrávil. Rezort bude trvať na prijatí nových, prísnejších bezpečnostných opatrení, aby sa v budúcnosti zabránilo podobnej tragédii.

Informovala o tom hovorkyňa ministerstva hospodárstva Miriam Žiaková s tým, že ministerstvo zároveň bude trvať na vyvodení veľmi prísnych konzekvencií voči manažmentu spoločnosti, ak sa preukáže, že boli zanedbané bezpečnostné opatrenia a dodržiavanie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a ak mohli zodpovední riadiaci pracovníci dodržiavaním prísnych zásad bezpečnosti tejto tragédii zabrániť.

Tragická udalosť v Mochovciach sa stala 28. mája. Podľa prvých výsledkov prešetrovania bol smrteľný úraz spôsobený únikom argónu pri zváračských prácach. Napriek tomu, že privolaná záchranná služba dorazila na miesto nešťastia za niekoľko minút, nevedela už pracovníkovi pomôcť.

Jeho kolega, ktorý ho našiel na podlahe nerezovej nádrže mu chcel poskytnúť pomoc a z nádrže ho vytiahnuť, avšak pritom z rovnakého dôvodu – vdýchnutia argónu, tiež v nádrži skolaboval. Vďaka rýchlej pomoci ďalších pracovníkov našťastie prežil a previezli ho sanitkou do nitrianskej nemocnice.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Atómová elektráreň MochovceMH Ministerstvo hospodárstva SR