V elektrárňach Vojany sa bude prepúšťať, hlási Most-Híd

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Emisie
Foto: SITA/Dušan Hein

BRATISLAVA 30. mája (WEBNOVINY) – V elektrárňach Vojany sa podľa poslanca NR SR za Most-Híd Eleméra Jakaba pripravuje prepúšťanie. Ako povedal Jakab v sobotu pre agentúru SITA, napriek modernizácii a investíciám sa čoraz častejšie hovorí o odstavení elektrární vo Vojanoch, kde má štát 34-percentný podiel.

Zároveň zdôraznil, že elektrárne Vojany sú jedným z najvýznamnejším zamestnávateľov v regióne južného Zemplína, pričom dávajú prácu vyše štyrom stovkám občanov. Odstavenie elektrární, by preto podľa Jakaba malo pre predmetný región doslova katastrofálne následky. „Viacerí zamestnanci ma znepokojene informovali, že majú obavy, že prídu o robotu,“ uviedol Elemér Jakab.

Podľa Jakaba, ak naozaj platí informácia vojanských odborárov, tak by sa mal premiér Robert Fico vážne zamyslieť predovšetkým nad tým, čo to bude znamenať pre živiteľov rodín, ktorým elektrárne dnes dávajú prácu. „Premiér by si mal uvedomiť, že ide o ľudí, ktorí žijú v regióne s vyše 20-percentnou nezamestnanosťou, kde navyše chýba aj infraštruktúra,“ upozornil poslanec NR SR za Most-Híd.

Jakab Ficovi pripomína, že odstavením elektrárne vo Vojanoch by dal poriadnu facku aj voličom, ktorí jeho strane v ostatných parlamentných voľbách v tomto regióne odovzdali vyše 51 percent hlasov. „Konkrétne, za okres Michalovce to bolo presne 22 547 hlasov. V tejto súvislosti mi nedá, aby som sa neopýtal: Prečo si Vojany nezaslúžia podobnú podporu ako napríklad Mochovce,“ dodal poslanec NR SR za Most-Híd.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Robert Fico
Firmy a inštitúcie Most-Híd