Exprezident Gašparovič je hospitalizovaný na onkológii

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Gasparovic
Prezident SR Ivan Gašparovič Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 3. júna (WEBNOVINY) – Bývalý slovenský prezident Ivan Gašparovič je hospitalizovaný v Národnom onkologickom ústave v Bratislave. Nemocnica sa k liečbe dvojnásobného prezidenta štátu nevyjadruje.

„Ako poskytovateľ zdravotnej starostlivosti sme podľa zákona o zdravotnej starostlivosti oprávnení poskytovať údaje o zdravotnom stave a zo zdravotnej dokumentácie pacienta len pacientovi, rodine a ďalším zákonom stanoveným osobám,“ uvádza sa v stanovisku, ktoré agentúre SITA poskytla hovorkyňa Národného onkologického ústavu Viktória Vasilenková.

O zdravotný stav Ivana Gašparoviča sa zaujímal aj prezident Andrej Kiska. „Želá mu veľa síl a skoré uzdravenie,“ informoval agentúru SITA hovorca hlavy štátu Roman Krpelan. O Gašparovičov zdravotný stav sa zaujímal aj minister zdravotníctva Viliam Čislák. Ako uviedol v stredu pre médiá, v utorok telefonoval s riaditeľom NOÚ Jozefom Dolinským. Minister nechcel bližšie komentovať Gašparovičov zdravotný stav. Uviedol, že si to neželá rodina. Čislák sa chystá osobne navštíviť bývalého prezidenta v nemocnici.

Ivan Gašparovič koncom marca oslávil 74. narodeniny. Dvojnásobný prezident Slovenskej republiky (2004 – 2014) sa po odchode z funkcie minulý rok v júni odmietol ďalej angažovať v politike. Uviedol, že sa chce venovať svojej knižnici a spolu s manželkou cestovať po Slovensku. Ešte počas pôsobenia na poste prezidenta v roku 2011 sa podrobil výmene pravého bedrového kĺbu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej KiskaIvan GašparovičViliam Čislák