Horúce počasie pokračuje, Slovensku hrozia prívalové povodne

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Foto: Thinkstock

BRATISLAVA 9. jún (WEBNOVINY) – Po posledných dňoch, kedy sme sa tešili z teplého až horúceho počasia, nás schladia búrky. Počasie bude v utorok u nás ovplyvňovať zvlnené frontálne rozhranie nad Poľskom, Českom a Rakúskom.

Počas dňa má byť polojasno, postupne bude oblačnosti pribúdať. Miestami, najmä popoludní sa vyskytnú prehánky a búrky. Ojedinele budú aj intenzívnejšie. Najvyššia denná teplota dosiahne 26 až 31 stupňov Celzia, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 24 stupňov Celzia. Fúkať bude severný vietor rýchlosťou 5 až 25 kilometrov za hodinu, pri búrkach však zosilnie.

Predpoveď na utorok
Foto: shmu.sk

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pred búrkami, ktoré znamenajú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, výstrahu prvého stupňa pre okresy Levice, Banská Štiavnica, Zvolen, Detva, Revúca a Poprad.

Meteorológovia tiež ľudí upozorňujú na búrky výstrahou druhého stupňa, ktorá platí pre okresy Krupina, Veľký Krtíš, Lučenec, Poltár, Rimavská Sobota, Brezno, Banská Bystrica, Turčianske Teplice, Martin, Ružomberok, Liptovský Mikuláš a Tvrdošín. Obe výstrahy sú v platnosti do 17. hodiny, spadnúť môže 30 až 60 milimetrov zrážok a búrky môžu byť tiež sprevádzané vetrom s rýchlosťou 90 až 126 kilometrov za hodinu.

Počasie
Foto: shmu.sk

SHMÚ tiež vydal pre okresy Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Turčianske Teplice, Martin, Tvrdošín, Banská Bystrica, Brezno, Veľký Krtíš, Krupina, Lučenec, Poltár, Rimavská Sobota a Poprad výstrahy prvého stupňa pred prívalovými povodňami, ktoré majú platiť do 17:30.

Počasie
Foto: shmu.sk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať