Školy na východe sa bijú o žiakov, majú stovky voľných miest

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Studenti
Foto: SITA

KOŠICE 12. júna (WEBNOVINY) – V druhom kole prijímacích skúšok môžu v Košickom samosprávnom kraji (KSK) stredné školy prijať 1 271 uchádzačov.

Odbor školstva KSK informoval, že riaditelia 46 stredných škôl z celkového počtu 64 v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja rozhodli, že druhé kolo prijímacích skúšok bude v utorok 16. júna, z organizačných dôvodov sa môže skončiť v stredu 17. júna.

V prvom kole sa zapísali tisícky žiakov

V košických okresoch bude druhé kolo v 22 stredných školách, v okresoch Michalovce a Trebišov v piatich, v okrese Rožňava v šiestich, v okrese Spišská Nová Ves v štyroch a v okresoch Sobrance a Gelnica po dvoch stredných školách.

Po prvom kole prijímacích pohovorov bolo v stredných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti KSK zapísaných 5 698 uchádzačov, z toho na štvorročné a päťročné gymnázium 1 357, na stredné odborné školy 4 242 a na konzervatóriá 99 uchádzačov. Tradične vysoký záujem bol o študijný odbor farmaceutický laborant, informačné a sieťové technológie, elektrotechnika, mechanik hasičskej techniky, hotelová akadémia.

Vyše dvetisíc žiakov bolo prijatých bez prijímačiek

V tomto školskom roku riaditelia stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti KSK vydali spolu 2 281 rozhodnutí o prijatí bez prijímacej skúšky.

Na prijímaciu skúšku do odborov, v ktorých sa vyžaduje overenie špeciálnych schopností, zručností alebo nadania (napr. bilingválne štúdium na gymnáziách a obchodných akadémiách, športové gymnázium, umelecké odbory, niektoré odbory stredných zdravotníckych škôl) bolo na základe prihlášok pozvaných 1 257 uchádzačov. K 31. máju bolo do týchto odborov zapísaných 596 uchádzačov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie KSK Košický samosprávny kraj (VÚC)