Vieme, kde si bol Figeľ dobíjať baterky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ján Figeľ
Ján Figeľ s manželkou vo Vatikánskych záhradách. Foto: archív

BRATISLAVA 14. júna (SITA) – Podpredseda parlamentu a predseda KDH Ján Figeľ bol nabrať sily po odvolávaní v Národnej rade SR z funkcie v Ríme. „Slnečný Rím a relax to boli uplynulé dni,“ povedal Figeľ dnes pre portál Webnoviny.sk. Figeľ navštívil večné mesto spolu s manželkou.

Nášmu portálu prezradil, že Rím si obľúbili už pred 25 rokmi pri prvej návšteve po páde železnej opony. „Po náročnom období pri mojom odvolávaní v parlamente som si potreboval trochu oddýchnuť a načerpať sily. Zažil som veľa neférových útokov a osočovania od ficovcov. Boli snahou zakryť podvody pri Širokého Váhostave a pomstou za zrušenie predražených PPP kšeftov. Zmena prostredia a programu bola pre mňa vhodným relaxom a dobíjaním bateriek,“ povedal Figeľ. Parlament odvolával Jána Figeľa na návrh Smeru-SD v apríli. Podľa Smeru bol práve Figeľ zodpovedný za nízke ceny diaľnic a tým neplnenie si záväzkov Váhostavu. Smer napokon svoj návrh stiahol.

V Ríme videl najstaršie chrámy, pamiatky a štyri pápežské baziliky. Večné mesto si pozrel z Michelangelovej kupoly chrámu Sv. Petra, navštívil Koloseum, Starorímske fóra, populárne námestia Navonna a di Spagna a ďalšie pamätihodnosti. „V Ríme som navštívil aj dvoch priateľov – kardinála Jozefa Tomka a arcibiskupa Cyrila Vasiľa. Hlboký zážitok si odnášam z dvojhodinovej prechádzky po záhradách Vatikánu,“ uviedol Figeľ. Vatikánske záhrady totiž nie sú verejnosti bežne prístupné.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ján Figeľ