Smeru ubúdajú kreslá v parlamente, stopku by dostala SaS

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Na Slovensku sú svetoví lídri, prišli na V4 a GLOBSEC
Slovenský premiér Robert Fico obsadil v rebríčku najpríťažlivejších štátnikov sveta, ktorý zverejnil portál Hottest Heads of State, 141. miesto. Foto: SITA/Martin Medňanský

BRATISLAVA 21. júna (WEBNOVINY) – Ak by sa voľby konali tento mesiac, víťazom by bola strana Smer-SD so ziskom 34,8 percenta hlasov, v Národnej rade SR by obsadila 62 kresiel. V májovom prieskume by strane dalo hlas 35,3 percenta voličov.

Na druhom mieste v júni by skončila Sieť s 11,8 percenta, teda s 21 kreslami a prvú trojicu uzatvára Most-Híd so ziskom 8,8 percenta (16 kresiel).

Sieť získala v máji 10,8 percenta a Most-Híd 8,4 percenta. Vyplýva to z telefonického prieskumu agentúry Polis Slovakia pre agentúru SITA, ktorý robila od 8. do 14. júna na vzorke 1469 respondentov starších ako 18 rokov na území celého Slovenska.

Respondenti odpovedali na otázku: „Ak by boli parlamentné voľby tento víkend, ktorú stranu alebo hnutie by ste volili?“. O výsledkoch prieskumu informoval Ján Baránek.

Do parlamentu by sa dostali aj ďalšie štyri strany. KDH so ziskom 8,4 percenta (15 kresiel), SNS by získala 8,1 percenta (15 kresiel), OĽaNO 6,9 percenta (12 kresiel) a SMK 5 percent (9 kresiel). Z opýtaných by nešlo podľa prieskumu voliť 20 percent a nerozhodnutých bolo 20 respondentov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ján Baránek
Firmy a inštitúcie Polis SlovakiaSMER-SD