Slovák brutálne znásilnil mladú Britku, hrozí mu doživotie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Znásilnenie
Foto: Shutterstock

BRATISLAVA/KOŠICE 23. júna (WEBNOVINY) – Prípad brutálneho útoku 21-ročného Slováka, ktorý ešte v marci vo Veľkej Británii v meste Leeds vo Veľkej Británii surovo dobil a znásilnil mladú Britku, pomáhajú riešiť aj naši policajti. Dvadsaťjedenročného Zdenka z obce Veľká Ida v okrese Košice-okolie začiatkom júna zadržali v miestnej osade, a to už pár hodín po vydaní európskeho zatykača.

V týchto dňoch v súvislosti s vyšetrovaním obzvlášť závažného zločinu pokusu o vraždu, ublíženia na zdraví a znásilnenia policajti aj za účasti britských kolegov vykonali domové prehliadky, zabezpečili listinné dôkazy a vypočuli niekoľko osôb, informoval košický policajný hovorca Alexander Szabó.

https://www.youtube.com/watch?v=_ne0IM2Ezrw

Otrasný prípad sa stal ešte začiatkom marca. Podľa medializovaných informácií Zdenko britskú tínedžerku napadol na autobusovej zastávke a zatiahol ju do neďalekej záhrady, znásilnil ju a umlátil ju kameňom do bezvedomia. Osemnásťročná dievčina mala aj zlomenú panvu. Útočníka zachytili kamery.

Na základe žiadosti anglických kolegov následne príslušníci Národnej kriminálnej agentúry pomohli podozrivého stotožniť a na základe európskeho zatykača ho okamžite zadržali, uviedla vtedy hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová. Zdenko T. je v predbežnej väzbe a príslušné orgány rozhodujú o jeho vydaní do Veľkej Británie, hrozí až doživotie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie PZ Policajný zbor SR