Fico ani Kiska si nepolepšia, ich platy budú zmrazené

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
SDKÚ vyzýva ľudí, aby neboli ako premiér Robert Fico, ale nasledovali prezidenta Andreja Kisku. Foto: SITA/Robert Tappert

BRATISLAVA 2. júla (WEBNOVINY) – Niektorí ústavní činitelia budú mať zmrazené platy aj v budúcom roku. Zostanú na úrovni roku 2011. Návrh na vládu predložil minister financií Peter Kažimír. Podľa dôvodovej správy rezort financií pokračuje v snahe o postupné znižovanie deficitu verejnej správy a dosiahnutie vyrovnaného rozpočtu, a preto je potrebné aj v roku 2016 pokračovať v konsolidačných opatreniach.

Zmrazovanie platov sa na budúci rok nebude týkať sudcov a prokurátorov. Minister Kažimír sa nevyjadril, prečo boli sudcovia a prokurátori z budúcoročného zmrazovania platov vyňatí.

Platy na rovnakej úrovni budú mať poslanci, prezident, premiér a členovia vlády či predseda a podpredsedovia kontrolného úradu.

Vzťahuje sa to aj na plat riaditeľa Národného bezpečnostného úradu, štátneho zamestnanca vo verejnej funkcii v služobnom úrade, ktorým je ministerstvo, vedúcich ostatných ústredných orgánov štátnej správy a komisára pre deti a komisára pre osoby so zdravotným postihnutím, ktorých platové pomery sú naviazané na platové pomery poslanca. Budúcoročné zmrazovanie platov ústavných činiteľov by malo priniesť úsporu 3,06 milióna eur.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej KiskaPeter KažimírRobert Fico