Obrazom: Festival Východná očaril svojou rozmanitosťou

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Festival Východná
Folklórny festival Východná zahájil tento rok už svoj 61. ročník. Na veľkej i malej scéne amfiteátra sa odohralo vyše 50 vystúpení a na návštevníkov tiež čakali bohaté sprievodné podujatia. Na fotografii účinkujúci v programe Pozdrav z Hrona. Východná, 4. júla 2015. Foto: SITA/Radoslav Maťaš

BRATISLAVA 5. júla (WEBNOVINY) – Organizátori 61. ročníka folklórneho festivalu Východná sľubovali pre divákov bohatý program, ktorého súčasťou malo byť vyše dvetisíc účinkujúcich.

Obrazom: Festival Východná hýril krojmi

Najväčšia prehliadka tradičnej ľudovej kultúry na Slovensku s medzinárodnou účasťou sa v rázovitej obci Východná v tatranskom regióne začal vo štvrtok a končí sa v nedeľu.

Folklórny festival Východná lákal návštevníkov na vyše 50 programov na veľkej a malej scéne amfiteátra, sprievodné programy – výstavy, ochutnávky tradičnej kuchyne, prezentáciu salašníctva a ovčiarskych prác aj na tanečné domy. V spolupráci s ÚĽUV-om prináša jarmok aj školu remesiel.

Folklórny festival Východná je určený aj deťom a na najmenších návštevníkov čakajú zábavné hry, maľovanie, čítanie ľudových rozprávok či školička tanca v detskom Košiariku. Novinkou tohto ročníka je Etnodom s projekciami krátkych dokumentárnych filmov s etnologickou tematikou, prednáškami a moderovanými diskusiami. Novinkou tiež je, že prvýkrát v histórii festivalu je areál amfiteátra vo Východnej oplotený.

Festival Východná
Foto: SITA/Radoslav Maťaš
Festival Východná
Foto: SITA/Radoslav Maťaš

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať