V Čunove zadržali desiatky migrantov, smerovali do Rakúska

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Polícia, gang
Foto: SITA/ AP

BRATISLAVA 7. júla (WEBNOVINY) – Šesť obvinených prevádzačov a desiatky zadržaných utečencov je výsledok akcie príslušníkov Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície počas troch dní (od 2. do 4. júla)

Dvadsaťjedenročný Rumun prevážal 25 Afgancov, štyroch štátnych príslušníkov Iraku a jedného z Iránu. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová, smerovali do Rakúska, chytili ich na hraniciach v Čunove. Päť maloletých Afgancov skončilo po rozhodnutí súdu v detskom domove, ostatných cudzincov vrátia do Maďarska.

Aj ďalšie dva prípady sa odohrali v Čunove. Dvaja občania Švédska (25 a 26.) sýrskej národnosti prevážali v aute štyroch sýrskych krajanov – rodinu s dvoma deťmi (5 a 6 rokov). Obvinená prevádzačská dvojica je stíhaná vo väzbe, rodina pôjde späť do Maďarska. Tam poputujú aj ďalší Sýrčania (34 a 46 rokov) s dvoma deťmi (11 a 13 rokov), ktorých chytili na tom istom hraničnom priechode.

Obrazom: Proti imigrantom protestovali v Bratislave stovky ľudí

Na východe Slovenska chytili troch prevádzačov. Dvaja Ukrajinci (26 a 41 rokov) pomohli neďaleko Uble prejsť cez hranice dvom Vietnamcom. Zinkasovali za to 500 dolárov. Ukrajinci skončili vo väzbe, Vietnamcov vyhostili. Neďaleko Uble zase nelegálne prekročil hranice 20-ročný Slovák s piatimi afganskými mužmi vo veku 19 až 29 rokov. Cudzinci dostali trojročný zákaz vstupu na naše územie a boli odovzdaní ukrajinskej strane, na obvineného Slováka bol spracovaný návrh na väzobné stíhanie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať