Parlament mení koberce, bude to stáť vyše 240-tisíc eur

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Slovensko parlament
Podľa prieskumu by sa na parlamentných voľbách určite zúčastnilo 31,5 percenta opýtaných a ďalších 21 percent by sa ich skôr zúčastnilo. Foto: ilustračné, SITA/Marián Peiger

BRATISLAVA 15. júla (WEBNOVINY) – Výmena všetkých kobercov v novej budove Národnej rady SR na Námestí A. Dubčeka nebola podľa predsedu poslaneckého klubu KDH Pavla Abrhana potrebná. Ako povedal Abrhan v stredu pre agentúru SITA, pracovné priestory poslancov sú v zachovalom stave.

„Viem si predstaviť úspornejšiu výmenu v najpoužívanejších lokalitách, ako je napríklad podateľňa. Bolo by zaujímavé zistiť, kde tie „staré“ koberce dajú,“ poznamenal Abrhan.

Poslanci NR SR sa budú od jesene prechádzať po nových kobercoch. Ako informoval agentúru SITA Odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR, koberce menia v rokovacích miestnostiach, v kanceláriách i na chodbách.

„Objednávka na súčasnú dodávku a montáž kobercov je na sumu 241 131,94 eura s DPH. Obsahuje dodávku a pokládku kobercov do budovy parlamentu na Námestí A. Dubčeka, do paláca Bratislavského hradu a do budovy NR SR na Župnom námestí. Výmenu kobercov si vyžaduje hlavne ich opotrebovanosť a zlý stav, nakoľko tie, ktoré sa budú meniť v budove na Námestí A. Dubčeka majú vyše 20 rokov,“ napísali z kancelárie parlamentu. Pôvodné koberce totiž slúžia od roku 1994.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Pavol Abrhan
Firmy a inštitúcie KDH Kresťanskodemokratické hnutieNR SR Národná rada Slovenskej republiky