Únia je podľa SaS neschopná, posilňuje prevádzačské siete

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Migranti
Vláda by mala podľa Érseka vo veci migrantov konať oveľa transparentnejšie, čím by dokázala predchádzať zbytočnému napätiu. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 23. júla (WEBNOVINY) – Strana Sloboda a Solidarita (SaS) ostro kritizuje neschopnosť predstaviteľov členských štátov Európskej únie (EÚ) nájsť vhodnú dohodu súvisiacu s aktuálnym problémom ilegálnej migrácie na jej území. „Takýto stav, bohužiaľ, len ďalej posilňuje mafiánske prevádzačské siete a posmeľuje ľudí v Afrike a Ázii k ekonomickej ilegálnej migrácii,“ uvádza tímlíder SaS pre zahraničnú politiku Martin Klus.

Liberáli preto opätovne vyjadrujú sklamanie nad tým, že ministri vnútra venujú značnú časť svojich stretnutí primárne otázkam realokácie a presídľovania migrantov v rámci EÚ, miesto toho, aby sa konečne vytvorili záchytné miesta pre utečencov mimo územia únie. To by malo byť navyše podporené okamžitým vracaním tých, ktorí prišli do únie ilegálne, sledujúc čisto ekonomické ciele.

„Práve kombinácia efektívnej ochrany hraníc EÚ s prísnou azylovou politikou môže zastaviť masívny prílev migrantov. Akcieschopnosť Európskej únie je, ako obyčajne, na veľmi nízkej úrovni,“ uzatvára Klus.

Vzhľadom na vulgaritu a nekorektnosť mnohých príspevkov k tejto téme nie je možné k článku pridávať komentáre.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Martin Klus
Firmy a inštitúcie SaS Sloboda a Solidarita