Drahomír odhryzol kamarátovi ucho, odsedí si aspoň tri roky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: Thinkstock

BANSKÁ BYSTRICA 28. júla (WEBNOVINY) – Trest tri a pol roka odňatia slobody nepodmienečne potvrdil v utorok odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 35-ročného Drahomíra Ferka z Brezna. Drahomír s bratom Tomášom a kamarátom Marekom Dvorožňákom opití po predchádzajúcej hádke násilím vnikli do bytu Jozefa Gabriša v Brezne a zbili ho i s jeho manželkou Natašou.

Pri bitke Drahomír Jozefovi odhryzol pravé ucho a Nataša utrpela otras mozgu, zlomeninu sánky, spodiny ľavej očnice a ďalšie zranenia. Obžalovaní spáchali trestné činy ublíženia na zdraví a porušenia domovej slobody

Incidentu predchádzal konflikt

Krvavý incident sa odohral v Brezne v noci na 18. októbra minulého roku v dome, kde býva sestra Ferkovcov. Drahomír s bratom Tomášom a ďalšími kamarátmi vrátane Gabrišovcov najprv spolu popíjali a zabávali sa. Neskôr došlo medzi nimi ku konfliktu, ktorý vznikol z presne nezistených dôvodov.

Údajne v tom bola žiarlivosť, ale aj nezaplatené úroky za pôžičku. Drahomír s bratom Tomášom a kamarátom Marekom násilím vnikli do bytu Gabrišovcov a oboch zbili. Na incident najviac doplatila Nataša, ktorá sa zo zranení tváre, oka a hlavy liečila vyše tridsať dní. Jozef Gabriš prišiel o ucho a má trvalé následky.

Senát Okresného súdu v Brezne uložil Drahomírovi Ferkovi 3,5 roka odňatia slobody nepodmienečne, jeho bratovi Tomášovi dva roky podmienečne a tretiemu z bitkárov Marekovi Dvorožňákovi rok a pol nepodmienečne. Tresty súd ukladal nižšie oproti sadzbe, pretože trio násilníkov sa priznalo a svoje konanie oľutovalo.

Bratia musia zaplatiť obetiam bolestné

Kým Tomáš a Marek sa voči verdiktu neodvolali, otcovi štyroch detí Drahomírovi sa trest zdal neprimerane prísny a žiadal miernejší. Dôvodil to priznaním a povinnosťou starať sa o deti a rodičov.

Odvolací súd dôvody Drahomíra Ferka neakceptoval a prvostupňový trest potvrdil, pretože sa nezistili zákonné podmienky na mimoriadne zníženie trestu. Predseda senátu poukázal na to, že Drahomír v tomto prípade spáchal dva trestné činy a v minulosti bol štyrikrát súdne trestaný. Bratia Drahomír a Tomáš Ferkovci musia zaplatiť bolestné poškodeným Gabrišovcom takmer päťtisíc eur.

Odsúdený Drahomír sa na odvolacom konaní ospravedlnil. V opačnom prípade by ho boli hneď eskortovali do väzenia, keďže trest presahuje dva roky.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia