Cestu pod Strečnom obmedzia, lesníkov čaká boj s lykožrútom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Strecno
Foto: SITA/Jozef Hulka

ŽILINA 31. júla (WEBNOVINY) – Cez víkend treba na hlavnom ťahu popod Strečno rátať s približne polhodinovým zdržaním, lesníci tam budú píliť suché stromy.

„Likvidovať nebezpečné suché porasty na úseku cesty 1/18 pod Strečnom sa budú v sobotu a predbežne aj v nedeľu v čase od 5:00 do 11:00 hodiny. Vzhľadom na riziko pádu stromov na vozovku počas prác bude cesta v tomto čase v obidvoch smeroch uzavretá v polhodinových intervaloch,“ uviedol pre agentúru SITA hovorca štátneho podniku Lesy SR Vlastimil Rezek.

Lesníci po dohode s políciou odporúčajú motoristom, aby cestu I/18 medzi Strečnom a Martinom v uvedenom čase podľa možností obišli alebo počítali s približne polhodinovým zdržaním.

Lesy SR na tomto úseku odstránia viac ako 100 metrov kubických ihličnatých stromov napadnutých lykožrútom, ktoré by mohli ohroziť bezpečnosť cestnej premávky. „Suché stromy by totiž v prípade extrémneho počasia samovoľne padali a niektoré by mohli zasiahnuť prechádzajúce vozidlá. Spílené stromy bude pravdepodobne nasledujúci víkend odvážať vrtuľník,“ dodal Rezek.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Lesy SR