Polícia hľadá dvoch mužov, obaja lúpili v rodinných domoch

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Polícia hľadala drogy vo vlakoch
Železničná polícia počas preventívno-bezpečnostnej akcie zameranej na vyhľadávanie omamných a psychotropných látok v obvode železničných dráh. Bratislava, 11. marec 2015. Foto: ilustračné, SITA/Robert Tappert

BRATISLAVA 31. júla (WEBNOVINY) – Slovenskí policajti pátrajú po viacerých páchateľoch, ktorí lúpili v rodinných domoch v Bratislave a Novej Bani.

Bratislavskí policajti pátrajú po mužovi zo záberov bezpečnostnej kamery. Ako agentúru SITA informoval bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff, neznámy páchateľ 22. júla v čase medzi 13:30 až 14:00 hodinou preskočil plot rodinného domu na Jeséniovej ulici v Bratislave a vošiel do garáže. Zo zaparkovaného auta zobral dva zväzky kľúčov a odišiel. Škodu zatiaľ nevyčíslili.

Muž mal 25 až 30 rokov, je 170 centimetrov vysoký, na hlave mal čiapku, oblečené mal biele tričko, nohavice po kolená a na chrbte mal ruksak. Akékoľvek informácie, ktoré by polícii mohli pomôcť pri pátraní, je možné oznámiť na linke 158, prípadne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.

Zlodej
Foto: SITA/KR PZ Bratislava

Banskobystrická polícia pátra po zatiaľ neznámych páchateľoch, ktorí lúpežne prepadli majiteľov rodinného domu v Novej Bani. Vyšetrovateľ už voči nim začal trestné stíhanie za zločin lúpeže a porušovania domovej slobody v spolupáchateľstve. Za tento zločin im hrozí trest desať až 15 rokov väzenia.

Páchatelia v noci zo stredy na štvrtok prepadli v Novej Bani majiteľa domu a jeho manželku. Oboch zviazali opaskom, prinútili ľahnúť si na zem a vyhrážkami žiadali peniaze. Následne prehľadali dom, odcudzili viac ako 50-tisíc eur a zlaté šperky a ušli. Keď sa poškodeným podarilo uvoľniť, v skorých ranných hodinách prepadnutie oznámili na polícii. Majiteľ domu utrpel povrchové zranenia bez nutnosti lekárskeho ošetrenia.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať