Strana SDKÚ chce návrat k rovnej 19-percentnej dani

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
SDKÚ vyvesilo v parlamente petíciu
Petíciu za zachovanie druhého dôchodkového piliera, ktorú iniciujú opozičné subjekty, už podpísalo viac ako 80-tisíc ľudí. Bratislava, 6. august 2012. Foto: SITA/Marián Peiger

BRATISLAVA 2. augusta (WEBNOVINY) – SDKÚ-DS chce návrat k rovnej 19-percentnej dani. Zároveň by mal štát podľa SDKÚ-DS zaviesť paušál pre živnostníkov, aby svoj čas a prostriedky nemárnili na vedenie účtovníctva.

„Dôležitým krokom, ktorý výrazne pomôže vzniku nových pracovných miest v malých a stredných firmách, je polovičná, teda 9,5-percetná daň. Tú by platili do určitého počtu zamestnancov a do určitého obratu,“ uviedol pre agentúru SITA predseda Sekcie podnikania a zamestnanosti SDKÚ-DS Milan Roman, podľa ktorého len zásadné zmeny v daňovom systéme prinesú viac pracovných miest a vyššie platy. A nielen vo vybraných regiónoch, ale v celej našej krajine.

Jednoduchý a prehľadný daňový systém, minimum výnimiek a nízke sadzby sú podľa predsedu SDKÚ-DS ideálnym receptom na vyššiu zamestnanosť a rast platov. „Nie je to žiadna teória, ale prax, ktorú sme pred desiatimi rokmi zažili na vlastnej koži. Preto by sme sa čím skôr mali vrátiť k overenému modelu a vylepšiť ho,“ povedal predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo.

Zjednodušenie daňového systému totiž podľa neho vytvára rovnaký priestor pre každého, kto podniká alebo pracuje. Regionálne výhody tým strácajú dôležitosť a zároveň sa minimalizuje úloha vlády pri zvýhodňovaní konkrétnych oblastí. „Zjednodušenie daní a ich zníženie pritom ľudí nestojí absolútne nič. Práve naopak. Krátko po znížení daní pocítia, že majú viac peňazí vo svojich peňaženkách,“ vyhlásil Frešo.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Pavol Frešo
Firmy a inštitúcie SDKÚ-DS Slovenská demokratická a kresťanská únia – Demokratická strana