Slovenku, ktorú dva dni hľadali v Tatrách, našli mŕtvu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Horská služba, Vysoké Tatry
Do pátracej akcie sa spolu s horskými záchranármi zapojili aj dobrovoľníci a verejnosť. Foto: SITA/Gabriel Lipták

BRATISLAVA 2. augusta (WEBNOVINY) – Mladú Slovenku, ktorú už druhý deň hľadali vo Vysokých Tatrách, našli horskí záchranári v nedeľu mŕtvu. Dievčina zrejme spadla z výšky, jej telo našli pod stenou Satana v Mlynickej doline.

Dvadsaťsedem ročnú Slovenku hľadali záchranári od soboty 1. augusta po tom, čo sa nevrátila domov z piatkovej túry vo Vysokých Tatrách. Nezvestnosť nahlásil otec mladej ženy. Agentúru SITA o tom informovali z operačného strediska Horskej záchrannej služby.

Mladá žena sa mala v piatok 31. júla vybrať na turistiku do Vysokých Tatier, jej cieľom mohli byť vrcholy Furkotský, Hrubý alebo Štrbský štít. No domov sa nevrátila, pátrať preto po nej začali horskí záchranári. V sobotu od rána prešli výstupové trasy na tieto štíty, podvečer uskutočnili v oblasti aj prieskumný let, no mladú ženu nenašli.

V nedeľu sa horskí záchranári vybrali do Furkotskej, Mlynickej a Mengusovskej doliny, pátrali aj na hrebeňoch ohraničujúcich tieto doliny. Mladú ženu nakoniec dnes popoludní našli pod stenou Satana v Mlynickej doline, no už bez známok života. Smrteľné zranenia utrpela pri páde z výšky, informovali horskí záchranári. Do pátracej akcie sa spolu s horskými záchranármi zapojili aj dobrovoľníci a verejnosť.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať