Na železnici budú výluky, niektoré vlaky nahradia autobusy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
RegioJet predstavil nové vlakové súpravy
Pohľad do interiéru elektrickej jednotky (EJ 671) počas prezentácie nových vlakových jednotiek dodávaných v rámci Operačného programu Doprava SR 2007 - 2013 z Projektu č. 2 “Mobilné prostriedky pre prímestskú a regionálnu železničnú osobnú dopravu v rámci IDS”. Bratislava, 17. december 2014. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 3. augusta (WEBNOVINY) – Na železničných trasách Púchov – Žilina a Púchov – Horní Lideč (ČR) budú počas najbližších pracovných dní výluky. Dôvodom sú rekonštrukčné a stavebné práce v stanici Bytča, Púchov a na traťovom úseku Bytča – Žilina, ktoré majú dokončiť v pondelok 10. augusta. Informoval o tom odbor komunikácie Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK).

Na trase zo Žiliny do Púchova zasiahne výluka dva osobné vlaky a v opačnom smere z Púchova do Žiliny tiež dva osobné vlaky, ktoré na celej trase nahradia autobusmi. Súčasne sa výluka dotkne siedmich osobných vlakov na vedľajšej trati Púchov – Lúky pod Makytou – Horní Lideč (ČR) a späť. Vlaky v časti trasy rovnako nahradia autobusmi.

Hlavným ťahom Púchov – Žilina počas bežného pracovného dňa jazdí 75 vlakových spojov. Všetky diaľkové vlaky a InterCity vlaky ako aj väčšina regionálnych vlakov môžu pre výluku do cieľovej stanice meškať do 10 minút.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie ZSSK Železničná spoločnosť Slovensko