V parku, kde zastrelili Slováka Dávida, bol rituálny obrad

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Polícia
Foto: SITA/AP

AUCKLAND 4. augusta (WEBNOVINY) – Príslušníci novozélandskej polície, zástupcovia vládnych úradov a maorijského obyvateľstva navštívili v utorok miesto v Myers Parku v Aucklande, kde bol v nedeľu pri zásahu polície smrteľne zranený Slovák Dávid Č. Na webovej stránke Tvnz.co.nz o tom v utorok informovala novozélandská televízia.

Veliteľ polície obhajoval postup policajtov

Veliteľ polície v Aucklande Richard Chambers uviedol, že dnešný pietny obrad a rituálna očista miesta činu je priznaním faktu smrti mladého Slováka, ktorý bol uznávaným kickboxerom, i okolností, za akých prišiel o život. Dodal, že polícia je od nedeľňajšej noci v kontakte s rodinou obete.

Novozélandská televízia pripomenula, že polícia začala vyšetrovať príčinu udalostí, ktoré viedli k smrti Dávida. Chambers už v pondelok ráno miestneho času na tlačovej konferencii obhajoval postup policajtov s tým, že urobili všetko, čo mohli, s informáciami, ktoré mali k dispozícii. Súčasťou vyšetrovania budú aj zábery z bezpečnostnej kamery v parku, ktorá celý incident zachytila.

Dávid zavolal policajtov do parku sám

Polícia oznámila, že do parku zavolal jej príslušníkov sám Dávid telefonicky v nedeľu o 19.23 h. Vyslaným neozbrojeným policajtom povedal, že má zbraň, preto privolali ozbrojených kolegov. Podľa polície sa pokúsili s mužom rokovať, no neúspešne, a vystrelili naňho okolo 19.45 h, keď „dal najavo“, že sa chystá použiť zbraň. Zomrel na mieste.

Dvadsaťjedenročného Slováka hľadali pre podozrenie z troch ozbrojených lúpeží v oblasti Aucklandu. Očakáva sa, že Myers Park pre verejnosť znovuotvoria počas dnešného dňa.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia