Pellegrini spravil z parlamentu slúžku vlády, myslí si Bugár

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peter Pellegrini, Robert Fico
Zľava: Premiér Robert Fico a predseda parlamentu Peter Pellegrini. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 4. augusta (WEBNOVINY) – Nový predseda parlamentu Peter Pellegrini urobil podľa predsedu strany Most-Híd Bélu Bugára z parlamentu slúžku vlády. Ako povedal Bugár v utorok pre agentúru SITA, Pellegrini po svojom nástupe do funkcie na konci roku 2014 maniere ministrov priniesol aj do Národnej rady SR.

„Nikto nevie v parlamente, o čom budeme rokovať, pretože viacerí ministri si určia, kedy chcú rokovať o svojich zákonoch,“ povedal. Zároveň vládna osemdesiattrojka poslancov v NR SR si podľa neho myslí, že všetko môže. „Tlačia Pellegriniho do rozhodnutí na hrane zákona. Očakávali sme, že bude oveľa tvrdším zástancom parlamentarizmu,“ konštatoval Bugár.

Podľa Bugára však Peter Pellegrini nemal ľahkú úlohu po nástupe do funkcie. „Sľúbil, že zmení klímu. Lenže sú poslanci, ktorí nemajú ani základné znaky slušnosti a ani ju nechcú mať. To znamená, že vo vystúpeniach urážajú. Používajú osobné útoky. Stáva sa to pravidelne. Aj v minulosti sa to dialo, ale len výnimočne,“ uviedol predseda strany Most-Híd.

Toto podľa neho predseda NR SR zmeniť nemôže. „To môžu zmeniť predsedovia klubov, ak chcú. Tí môžu upozorňovať svojich poslancov, čo však väčšina predsedov nerobí,“ dodal.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Béla BugárPeter Pellegrini
Firmy a inštitúcie Most-Híd