Obvinili Rómov, ktorí v Rudňanoch útočili na policajtov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Rómovia
Foto: SITA/Rastislav Ovšonka

KOŠICE 4. augusta (WEBNOVINY) – V súvislosti s útokom v rómskej osade v Rudňanoch polícia zadržala deväť osôb. V utorok vyšetrovateľ polície zo Spišskej Novej Vsi zatiaľ päť z nich obvinil zo spáchania prečinu útoku na verejného činiteľa. V utorok o tom informoval hovorca košickej polície Alexander Szabó.

Ako uviedol Szabó, obvinení boli umiestnení v cele policajného zaistenia. V prípade dokázania viny im za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. Vyšetrovanie tohto skutku naďalej pokračuje a orgány činné v trestnom konaní vykonávajú ďalšie potrebné procesné úkony.

Pri policajnom zákroku v rómskej osade Zabijanec v Rudňanoch v okrese Spišská Nová Ves utrpeli v nedeľu večer 2. augusta siedmi policajti rôzne zranenia. Zaútočili na nich miestni Rómovia. Policajti utrpeli rôzne zranenia s dĺžkou liečenia od štyroch do siedmich dní.

Polícia zadržala deväť osôb, z toho troch mladistvých. Pri zákroku bolo zranených aj niekoľko Rómov, lekárske ošetrenie však odmietli. Na zásahu, ktorý trval od 20:10 do 24:00 hodiny sa celkovo zúčastnilo 22 policajtov. Od začiatku roka len v Košickom kraji evidujú 25 útokov na policajtov.

Vzhľadom na vulgaritu a nekorektnosť mnohých príspevkov k tejto téme nie je možné k článku pridávať komentáre.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie PZ Policajný zbor SR