Kúpaliská horúčavy tešia, návštevnosť je vysoká

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Kúpalisko Mičurin v Starom Meste napokon otvorili
Letné kúpalisko Mičurin na Búdkovej v bratislavskom Starom Meste po viacerých problémoch predsa len otvorili. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 5. augusta (WEBNOVINY) – Počasie tento rok letným kúpaliskám praje, tie bratislavské za prvý prázdninový mesiac navštívilo vyše 120-tisíc ľudí. Oproti minuloročnému júlu, keď sa k bazénom vybralo len približne 65-tisíc ľudí, ide približne o dvojnásobnú návštevnosť. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová.

Bratislavské kúpaliská spustili letnú sezónu na začiatku júna. Odvtedy sa Slovenskom prehnalo už niekoľko vĺn tropických horúčav. Sedem bratislavských mestských kúpalísk od spustenia sezóny navštívilo takmer 182-tisíc ľudí. Najväčšej obľube sa tradične teší kúpalisko Rosnička, ktoré už navštívilo vyše 54-tisíc ľudí.

Dobrej návštevnosti sa tešia aj na Zlatých pieskoch, kde doteraz zavítalo vyše 35-tisíc návštevníkov. Vďaka peknému počasiu sa tento rok zvýšila v porovnaní s vlaňajškom návštevnosť na všetkých bratislavských mestských kúpaliskách, informovala Skokanová.

Minulý rok počasie tržbám neprialo

Minuloročnej kúpaliskovej sezóne totiž počasie veľmi neprialo. Počas vlaňajšieho leta k bratislavským bazénom zavítalo len 124 270 osôb. Chladnejšie leto a nízka návštevnosť sa vtedy odrazili aj na tržbách bratislavských kúpalísk, ktoré zarobili o 342 107 eur menej ako v sezóne 2013.

O bratislavské kúpaliská sa stará mestská organizácia Správa telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ), v jej správe sú kúpaliská Zlaté piesky, Rosnička, Lamač, Tehelné pole, Delfín, Zbojnička v Rači a Krasňany.

Horúčavy sa vracajú

V tieto dni sa na naše územie opäť vracajú horúčavy. V stredu sa môžu teploty v Bratislave vyšplhať až na 34 stupňov Celzia, vo štvrtok bude ešte teplejšie. Hlavné mesto preto opäť pripravilo opatrenia, ktoré pomôžu obyvateľom i návštevníkom zvládnuť letné horúčavy. Doplniť tekutiny môžu ľudia už tradične pri cisternách s pitnou vodou, ktoré zabezpečuje Bratislavská vodárenská spoločnosť.

Jedna cisterna stojí na Hlavnom námestí, v stredu k nej pribudne aj nádrž na Poštovej ulici. Obe budú na svojich miestach počas horúcich dní stáť v čase od 10:00 do 17:00. Smäd možno zahnať aj v pitných fontánkach, ktoré sú rozmiestnené v ôsmich lokalitách v centre hlavného mesta.

Vstupné na Zlaté piesky sa zníži

Pitnú fontánku možno nájsť na Panskej ulici, dve sú na Hviezdoslavovom námestí, ďalšie fontánky možno nájsť na Župnom a Hlavnom námestí, Námestí SNP, v Čitárni u Červeného raka a pri Prašnej bašte. Mesto tiež vyšle do ulíc kropiace vozy, aby schladili rozpálené cesty a znížili prašnosť ciest. Hlavné mesto opäť v horúčavách zníži vstupné na Zlaté piesky, od štvrtka 6. augusta sa tu budú môcť ľudia okúpať za dve eurá na osobu.

„Zľavnené vstupné sa týka len kúpaliska na Zlatých pieskoch a len od štvrtka 6. augusta do pondelka 10. augusta 2015 vrátane,“ prízvukuje Skokanová s tým, že kúpaliská v horúce dni ostanú otvorené až do 20:00. Opatrenia na zmiernenie horúčav budú platiť predbežne do pondelka 10. augusta.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať