Poslanci Galanty chcú, aby sa primátor Paška vzdal kresla

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Primátora Pašku budú stíhať na slobode, cíti sa byť nevinný
Primátor Galanty Peter Paška nejde do väzby, stíhaný bude na slobode. V piatok o tom rozhodla sudkyňa Okresného súdu v Galante. Foto: SITA/Pavol Machovič

GALANTA 10. augusta (WEBNOVINY) – O zvolanie mimoriadneho rokovania Mestského zastupiteľstva v Galante požiadala primátora Petra Pašku skupina desiatich poslancov. Na rokovaní chcú potvrdiť uznesenia, ktoré primátor nepodpísal. Medzi nimi je aj uznesenie s vyslovením nedôvery primátorovi Paškovi a výzvou, aby zvážil zotrvanie vo funkcii. Aj po opätovnom schválení by toto uznesenie nemalo žiadne právne účinky.

Ďalšie pozastavené uznesenia sa týkajú kompetencií v oblasti rozpočtu mesta a zastupovania mesta na valných zhromaždeniach obchodných spoločností s účasťou mesta. Primátor musí na žiadosť poslancov zvolať rokovanie mestského zastupiteľstva do 15 dní, ak by tak neurobil, podľa zákona o obecnom zriadení sa bude konať v 15. pracovný deň od doručenia žiadosti. Paška štyri uznesenia mestského zastupiteľstva z júna tohto roku nepodpísal, pretože ich považoval za nevýhodné alebo v nich videl rozpor so zákonom.

Skupina poslancov žiadala primátora o zvolanie mestského zastupiteľstva aj v máji, vtedy chceli informácie o verejnom obstarávaní v rámci projektu obnovy južného krídla a dvoch veží neogotického kaštieľa, pre ktoré polícia obvinila primátora Pašku a troch ďalších ľudí. Mestské zastupiteľstvo v Galante v tomto roku už zasadalo sedemkrát.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Peter Paška