Poslancom končia prázdniny, čakajú ich dlhé dni rokovania

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Parlament
Prezident SR Andrej Kiska (uprostred vpravo) počas vystúpenia so správou o stave Slovenska v rámci prebiehajúcej 53. schôdze NR SR. Bratislava, 18. jún 2015. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 16. augusta (WEBNOVINY) – Poslancov čaká po prázdninách 44 rokovacích dní v pléne parlamentu rozdelených do troch schôdzí. Pôvodne mali poslanci absolvovať na jeseň tri schôdze, ako býva dlhodobým zvykom. Teraz sa termín septembrovej schôdze posunul o týždeň neskôr, z 8. na 16. septembra a septembrová schôdza sa zlúčila s októbrovou.

Odporúčame:

Predpokladá sa, že zlúčená schôdza potrvá päť rokovacích týždňov a 18 rokovacích dní. Posledné tohtoročné zasadnutie parlamentu sa má začať 10. novembra. Schôdza, na ktorej poslanci schvaľujú zákon roka, teda štátny rozpočet, by sa mala skončiť 10. decembra a poslanci by mali v sále stráviť 18 rokovacích dní.

V novom roku by sa mala pred celoštátnymi voľbami konať už len jedna schôdza, a to od 26. januára do 5. februára. Poslanci by počas nej mali odsedieť v parlamente osem rokovacích dní. Predpokladaný termín parlamentných volieb podľa harmonogramu NR SR je 5. marec 2016.

Od začiatku roka doteraz zákonodarcovia v pléne strávili 58 dní.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie NR SR Národná rada Slovenskej republiky